Un profesor de sport din Neamț a gresat sexual mai multe eleve. Victimele erau minore cu vârste între 7 şi 12 ani

Un profesor de sport din Neamț a gresat sexual mai multe eleve. Victimele erau minore cu vârste între 7 şi 12 ani
Un profesor de sport din Neamț a gresat sexual mai multe eleve

Un profesor de sport din Neamț, care preda la mai multe școli, a agresat sexual mai multe eleve. Acestea aveau vârste cuprinse între 7 și 12 ani. În momentul de față, este cercetat de către anchetatori.

Profesor acuzat că ar fi agresat sexual elevele

Judecătoria Piatra Neamț a decis arestarea preventivă a unui profesor de sport, timp de 30 de zile. Decizia a fost pronunțată în cursul zilei de astăzi, 5 iulie 2021. Cadrul didactic, în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Din ancheta efectuată de către oamenii legii, a rezultat că profesorul de sport a avut un comportament deviant față de mai multe eleve de la clasele unde preda. Faptele s-au petrecut pe parcursul a mai multe luni. Bărbat era încadrat ca și suplinitor. Avea ore la Școala Gimnazială din comunele Rediu și Podoleni.

De asemenea, preda și la Liceul Gheorghe Ruset Roznovanu din orașul Roznov. Victimele acestuia erau eleve cuprinse între 7 și 12 ani. Cercetările au demarat pe data de 25 iunie, anul acesta. Părinții unei fete de 11 ani au sesizat conducerea școlii și organele de cercetare penală, după ce au descoperit mesaje cu tentă sexuală în telefonul elevei de la profesor.

Victimele aveau între 7 și 12 ani

După ce au demarat ancheta, oamenii legii au descoperit că minora nu era singura victimă a cadrului didactic suplinitor. Bărbatul a transmis pe rețelele de socializare mai multe mesaje cu tentă sexuală, altor eleve, făcându-le avansuri sexuale directe.

„Un bărbat de 28 ani, din oraşul Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale. Totodată, persoana în cauză, în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport, la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat“, a transmis Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Conducerea Inspectoratului Școlar Neamț a fost anunțată despre ancheta în cazul cadrului didactic la demararea anchetelor, pe 25 iunie. Mihai Obreja, inspectorul general, a precizat că a înștiințat și Ministerul Educației. Profesorul a fost pus în discuția unei comisii de disciplină. Urmează să fie îndepărtat din sistem, prin desfacerea contractului de muncă.