Un produs alimentar pe care mulţi români îl consumă i-a speriat pe inspectorii sanitari. E de necrezut ce conţine, evită-l!

de: Stan Nicu
29 07. 2023

Mulți oameni nu gătesc acasă, toți având motivele lor. Nu au timp, nu le place să gătească, nu știu…etc. Astfel, apelează din când în cînd la un produs pe care îl serveau cu plăcere la bunica, atunci când se aflau în vacanțe. Un produs alimentar pe care mulţi români îl consumă i-a speriat pe inspectori. E de necrezut ce conţine, evită-l!

Ce produs alimentar trebuie să eviți. Este plin de substanțe nocive. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Produsul este foarte cumpărat de românii care vor să mai schimbe meniul, să nu mai mănânce numai răcituri sau fast food și apelează din când în când la acest produs considerând că este unul sănătos.

Acest produs a fost analizat și de InfoCons, care a vrut să vadă cât de sănătos este pentru organismul uman. Rezultatele sunt mai mult decât concludente.

Supa la plic are la bază numeroase E-uri

Mulți dintre români adoră acest produs considerând că este sărac în calorii și, în plus, se prepară repede. Studiul a demonstrat că produsul are la bază numeroase E-uri și deși mulți cred că e plin de legume, cantitățile sunt infime.

Așadar, produsul pe care ar trebui să evitați să îl consumți este supa la plic. Are mulți aditivi alimentari și, în plus, deși mulți aleg să o consume în dietă, în realitate mai rău face. Specialiștii informează că atunci când este consumată regulat, supa la plic poate duce la obezitate.

Supa la plic poate cauza diabetul

În plus, produsul foarte consumat duce și la creșterea nivelului de zahăr în sânge, dar și la hipertensiune. De asemenea, supa la plic crește și nivelul grăsimilor nesănătoase din sânge.

Studiul InfoCons  relevă că supa la plic conține până la 10 E-uri și nu mai puțin de 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de  OMS. Duoă cum bine se cunoaște, prea multă sare poate duce la insuficiență cardiacă, afecțiuni la nivelul rinichilor, precum și alte boli grave.

Și tăițeii din supa la plic sunt foarte periculoși. Potrivit studiului realizat de InfoCons, aceștia pot rămâne nedigerați chiar și două ore în stomac. Asta în comparație cu tăițeii făcuți în casă, care sunt digerați mult mai repede.

Supă la plic

Ce substanță nocivă mai conține supa la plic

De asemenea, supa la plic maiconține un conservant numit butilhidrochinonă terțiară (TBHQ), care poate să rămână în stomac, alături de tăieței mai mult timp.

În baza etichetelor produselor supă la plic, InfoCons a aflat 93.10% din produse au în compoziție E-uri. În ceea ce privește numărul de aditivi alimentari, acesta variază între 0-10.

Nu în ultimul rând, 93.10% dintre produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale raportate la 100 grame de produs. De aici reiese că valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal și 459 kcal.