Un preot a găsit 5.000 de euro, într-o toaletă, în timpul vizitei Papei la Blaj. Ce a făcut cu banii

de: Ana Chivu
06 06. 2019

În ziua vizitei Papei Francisc a fost găsit un plic într-o toaletă. Acesta conținea nu mai puțin de 5.000 de euro și a fost recuperat de către un preot. Ce s-a întâmplat cu suma?

5.000 de euro, găsiți într-o toaletă, în ziua vizitei Papei

Ceva cel puțin straniu s-a petrecut în ziua vizitei Suveranului Pontif. Un preot a găsit, într-o toaletă, un plic ce conținea 5.000 de euro. Părintele a observat un obiect suspect căzut pe podea în baia în care era accesul limitat, astfel că doar o parte din invitații de la eveniment puteau intra. După ce a văzut ce conține plicul, l-a predat poliției imediat. Oamenii legii au început cercetările pentru a afla cine a pierdut banii.

”A fost, duminică, într-un anumit loc de pe Câmpia Libertăţii din Blaj, în timpul vizitei Papei Francisc, un plic ce conţinea o sumă de bani. Nu putem da mai multe detalii deoarece există o procedură prin care persoana care revendică un bun pierdut trebuie să ofere mai multe informaţii despre acesta şi despre. Potrivit procedurilor legale, dacă într-o anumită perioadă nu apare nicio persoană care să poată dovedi că este posesorul bunului pierdut, acesta intră în posesia statului”
Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. 

Un preot a găsit 5.000 de euro într-o toaletă, în ziua vizitei Papei Francisc

„Nu putem da mai multe detalii”

Totul s-a petrecut pe data de 2 iunie, în timpul slujbei oficiate de Papa Francisc. IPJ Alba a confirmat faptul că o persoană aflată în rândul pelerinilor de la ceremonia în cauză a găsit și a predat pe loc plicul respectiv cu bani. Se arată că suma nu a fost încă revendicată. Conform procedurilor, dacă după o anumită perioadă nu apare nicio persoană care să se facă responsabilă de banii găsiți, aceștia intră în posesia statului.

”Nu putem da mai multe detalii deoarece există o procedură prin care persoana care revendică un bun pierdut trebuie să ofere mai multe informații despre acesta”
Lumninița Prodan