Un patron de frizerie din Craiova a devenit hacker internaţional de criptomonede. Cum a fraudat o societate din Insulele Cayman
Un bărbat ce avea o frizerie în Craiova, este și hacker internațional de criptomonede în timpul liber. Acesta a fraudat o societate din Insulele Cayman.
Patron de frizerie, hacker internațional
Un bărbat din Craiova de 38 de ani, a fraudat o societate din Insulele Cayman. Acesta a încercat să mai adauge la averea sa încă 620.000 de dolari. A fost descoperit și reținut de către procurorii DIICOT. Acuzațiile aduse sunt acces ilegal la un sistem informatic, spălarea banilor și fraudă informatică. În perioada 28-31 ianuarie 2021, o societate comercială din insulele Cayman, a fost victima unei infracțiuni de fraudă informatică. Compania este al șaptealea operator de criptomonede la nivel mondial.
Frauda informatică a fost realizată prin accesarea fără drept a unui sistem informatic. Bărbatul a folosit o platformă prin care se controlează conturile de criptomonede. Ionel Roman a încercat să scape de autorități, folosind o strategie pentru a își însuși suma uriașă de bani. Bărbatul a încercat să fure de la firma din Insulele Cayman suma impresionantă de 620.000 de dolari.
Cum a reușit bărbatul să fure 620.000 de dolari
Se pare că patronul frizeriei a transferat criptomonelde în mai multe adrese și portofele virtuale. Apoi, a virat criptomonedele către mai mulți comercianți de monede virtuale pentru a le valorifica. De asemenea, pentru a nu fi descoperit de poliție, bărbatul a sustras sume mai mici de bani, de mai multe ori. Acesta a scos mai puțin de 10.000 de lei de fiecare dată, pentru a nu fi nevoit să prezinte actul de identitate.
„Fondurile ar fi fost transferate succesiv în mai multe adrese şi portofele virtuale de criptomonede, în vederea ascunderii identităţii persoanei din spatele atacului, fiind astfel sustrase criptomonede în valoare totală de 620.000 de dolari. Ulterior, criptomonedele ar fi fost virate către mai multe adrese virtuale şi direcţionate către diferiţi comercianţi de monede virtuale în vederea valorificării. De asemenea, pentru a-şi ascunde activitatea infracţională, persoana bănuită ar fi retras sumele de bani prin efectuarea mai multor operaţiuni, cu sume mai mici de 10.000 de lei, pentru a nu fi nevoit să prezinte un act de identitate”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi.
Bărbatul de 38 de ani avea o frizerie în Craiova dar venea des la Iași, cu diferite afaceri. Polițiștii din Craiova au efectuat două percheziții. În urma acestora, oamenii legii au ridicat trei laptopuri, șapte telefoane mobile de ultimă generație, două portofele electronice și cinci stick-uri ce conțin diferite informații. Polițiștii urmează să inspecteze toate lucrurile confiscate.