09 dec. 2022 | 07:18

O țară din Europa în care locuiesc mulți români, lovită puternic de un nou val Covid-19. Președintele a început să poarte deja mască: „Revenim la vechile obiceiuri”

Sănătate
O țară din Europa în care locuiesc mulți români, lovită puternic de un nou val Covid-19. Președintele a început să poarte deja mască: „Revenim la vechile obiceiuri

Medicii avertizează cetățenii mai multor țări cu privire la atenția care trebuie acordată în această perioadă propice pentru dezvoltarea virozelor și a bronșiolitelor. Din păcate, în unele dintre statele europene s-a produs inevitabilul, fiind astfel lovite de un nou val de Covid-19. Într-o țară puternic vehiculată în ultima perioadă, președintele țării a început deja să poarte mască de protecție, încurajându-i și pe cetățeni să reia obiceiurile care îi vor proteja. Mulți români se află la muncă aici și vor veni de sărbători în România.

Țara afectată din nou de un val de Covid-19

Pandemia de Covid-19 nu a fost depășită până acum, însă în multe țări s-a creat o imunitate colectivă care a permis reluarea unei vieți aproape d enormalitate, în care cazurile nou apărute să poate fi ținute sub control, evitându-se astfel supraaglomerarea spitalelor.

Recent, președintele Franței, Emmanuel Macron a avut mai multe apariții publice cu mască sanitară, făcând apel, de asemenea, la „revenirea la obiceiuri” pentru a evita escaladarea situației și a unei recrudescențe a pandemiei de Covid-19.
Acesta a făcut, joi, apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitatea în protejarea individuală față de cel de-al nouălea val care pare că lovește din nou Franța.

Astfel, Emmanuel Macron a declarat că „Urmez recomandările ministrului meu”, aflându-se alături de ministrul Sănătăţii, Francois Braun, care a purtat şi el o mască sanitară în timpul unei vizite în partea central-vestică a țării, la Poitiers.
Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că este mai bine ca fiecare să se protejeze conștient pentru a evita ca purtarea măștii să devină din nou obligatorie.

„În faţa recrudescenţei pandemiei (…), cred că ar fi bine să facem puţină pedagogie, pentru că nimeni nu mai vrea să revenim la obligaţiile generalizate.

Este şi un fel prin care ne reluăm obiceiurile pe bază de voluntariat, precum şi spiritul responsabilităţii”, a subliniat Emmanuel Macron”, a transmis liderul francez.

Ce au decis autoritățile de la Paris

În ciuda valului de viroze, bronșiolite și mai nou, val de Covid-19, autoritățile de la Paris sunt încă reținute de a institui măsuri obligatorii similar cu cele din plină pandemie, însă nu exclude această variantă, dacă situația o va impune.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat „un apel solemn” către cei mai vulnerabili cetățeni francezi, rugându-i să își completeze schema de vaccine și cu cel de-al doilea booster.

În ciuda faptului că primele opt valuri epidemiologice au imunizat în mare parte populația vaccinată cu schemă completă, există însă întârzieri în ceea ce priveşte imunizarea cu cel de-al doilea booster anti-Covid-19.

În prezent, numărul pacienților internați este mult mai mic în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, însă noua revenire a pandemiei riscă să afecteze un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Potrivit informațiilor transmise de OMS, pandemia de Covid-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial.

 

 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase SMS-uri, felicitări și urări pentru cei dragi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
⁠Tradiții și superstiții în Noaptea de Înviere. De ce nu este bine să atingem sarea
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro