O țară din Europa în care locuiesc mulți români, lovită puternic de un nou val Covid-19. Președintele a început să poarte deja mască: „Revenim la vechile obiceiuri”

Medicii avertizează cetățenii mai multor țări cu privire la atenția care trebuie acordată în această perioadă propice pentru dezvoltarea virozelor și a bronșiolitelor. Din păcate, în unele dintre statele europene s-a produs inevitabilul, fiind astfel lovite de un nou val de Covid-19. Într-o țară puternic vehiculată în ultima perioadă, președintele țării a început deja să poarte mască de protecție, încurajându-i și pe cetățeni să reia obiceiurile care îi vor proteja. Mulți români se află la muncă aici și vor veni de sărbători în România.

Țara afectată din nou de un val de Covid-19

Pandemia de Covid-19 nu a fost depășită până acum, însă în multe țări s-a creat o imunitate colectivă care a permis reluarea unei vieți aproape d enormalitate, în care cazurile nou apărute să poate fi ținute sub control, evitându-se astfel supraaglomerarea spitalelor.

Recent, președintele Franței, Emmanuel Macron a avut mai multe apariții publice cu mască sanitară, făcând apel, de asemenea, la „revenirea la obiceiuri” pentru a evita escaladarea situației și a unei recrudescențe a pandemiei de Covid-19.
Acesta a făcut, joi, apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitatea în protejarea individuală față de cel de-al nouălea val care pare că lovește din nou Franța.

Astfel, Emmanuel Macron a declarat că „Urmez recomandările ministrului meu”, aflându-se alături de ministrul Sănătăţii, Francois Braun, care a purtat şi el o mască sanitară în timpul unei vizite în partea central-vestică a țării, la Poitiers.
Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că este mai bine ca fiecare să se protejeze conștient pentru a evita ca purtarea măștii să devină din nou obligatorie.

„În faţa recrudescenţei pandemiei (…), cred că ar fi bine să facem puţină pedagogie, pentru că nimeni nu mai vrea să revenim la obligaţiile generalizate.

Este şi un fel prin care ne reluăm obiceiurile pe bază de voluntariat, precum şi spiritul responsabilităţii”, a subliniat Emmanuel Macron”, a transmis liderul francez.

Ce au decis autoritățile de la Paris

În ciuda valului de viroze, bronșiolite și mai nou, val de Covid-19, autoritățile de la Paris sunt încă reținute de a institui măsuri obligatorii similar cu cele din plină pandemie, însă nu exclude această variantă, dacă situația o va impune.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat „un apel solemn” către cei mai vulnerabili cetățeni francezi, rugându-i să își completeze schema de vaccine și cu cel de-al doilea booster.

În ciuda faptului că primele opt valuri epidemiologice au imunizat în mare parte populația vaccinată cu schemă completă, există însă întârzieri în ceea ce priveşte imunizarea cu cel de-al doilea booster anti-Covid-19.

În prezent, numărul pacienților internați este mult mai mic în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, însă noua revenire a pandemiei riscă să afecteze un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Potrivit informațiilor transmise de OMS, pandemia de Covid-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe