Un nou post de televiziune în România. Când se lansează oficial

Un nou post de televiziune în România. Când se lansează oficial
Apare un nou post Tv in Romania

Românii vor avea la dispoziție un nou post de televiziune. Televiziunea de ştiri Euronews debutează săptămâna viitoare. Euronews a anunţat oficial că, din data de 25 mai, va avea versiunea în limba română. În ce țări a mai deschis televiziuni de știri Euronews, vedeți în rândurile de mai jos.

Apare încă o televiziune de știri în România. De când va putea fi urmărită de către români

Televiziunea de ştiri Euronews debutează cu nume grele din jurnalismul românesc, cum ar fi Adelin Petrişor (exTVR), Vitalie Cojocari (fost Pro TV), Claudiu Popa, Mirela Vaşadi (de la Realitatea), Daniel Coman (exTVR), Xenia Croitoru, Cristi Citre…etc.

De asemenea, la nivel de management, staţia îi are pe Andra Miron (redactor-şef), cameramanul Sorin Mişcoci (director de producţie), Bebe Nicola (producător executiv) şi Cristian Coman (şef NewsDesk), scrie paginademedia.ro.

Euronews a anunțat noua televiziune de pe 6 ianuarie 2021

Euronews a anunţat încă de pe data de 6 ianuarie 2021 semnarea unui parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de ştiri independent destinat telespectatorilor vorbitori de limba română. Astfel, pe data de 9 noiembrie 2021, televiziunea primea licenţă de la Consiliul Național al Audiovizualului.

Acum, Euronews România va fi o televiziune naţională care va difuza ştiri şi va realiza producţii locale, naţionale, regionale şi internaţionale în limba română, în baza principiilor jurnalismului independent promovat de Euronews World.

Cui se subordonează angajații Euronews România

Andra Miron, ca redactor șef al televiziunii Euronews, raportează nemijlocit Directorului Editorial al Afiliaţilor Marca Euronews, François Chignac, care are sediul în Lyon, Franţa, spun oficialii grupului european.

„Noi deţinem controlul asupra redactorului-sef. Ne raporteaza nouă. Noi l-am angajat si tot noi il putem concedia daca nu respecta valorile Euronews”, a spus şeful Euronews, Michael Peters.

Andra Miron, încântată că a fost aleasă pentru funcția de redactor șef

Redactorul șef al Euronews România a recunoscut că selecțiile au fost foarte dure și că va acorda autonomie jurnaliștilor postului de știri.

„Sunt încântată că am trecut etapele de selecţie, care au fost foarte dure. Trebuie să construiesc echipa, iar asta e o responsabilitate mare. Vom avea conţinut local, dar şi international. Vom acorda autonomie jurnaliştilor. Voi avea grijă ca jurnaliştii să fie dedicaţi valorilor Euronews”, spunea Andra Miron, atunci când a fost aleasă pentru funcția de redactor șef a noii televiziunii de știri.

De ce a fost aleasă Andra Miron redactor șef la Euronews România

Reprezentanții Euronews au anunțat de ce a fost aleasă Andra Miron pentru a deține postul de redactor șef.

“Suntem încântaţi să o avem pe Andra Miron Diaconescu în fruntea redacţiei din Bucureşti. Ea are un palmares puternic în diferite funcţii manageriale şi şi-a arătat entuziasmul şi angajamentul faţă de susţinerea valorilor editoriale ale Euronews precum independenţa, imparţialitatea, ADN-ul nostru european şi linia editorială  All Views  a canalului. Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a înfiinţa o echipă puternică de jurnalişti dedicaţi acestor valori”, mai spunea cu ceva timp în urmă rançois Chignac, Directorul Editorial al Afiliaţilor de Marcă Euronews.

De asemenea, în ultimii doi ani, Euronews a lansat alte patru proiecte afiliate de marcă în Georgia, Albania, Serbia şi Bulgaria.