03 oct. 2024 | 13:31

Un nou lanț de magazine apare în România. Vor fi deschise 50 de unități până la finalul anului

Social
Un nou lanț de magazine apare în România. Vor fi deschise 50 de unități până la finalul anului
Un nou lanț de magazine apare în România. Vor fi deschise 50 de unități până la finalul anului

Un lanț de magazine din Polonia intră anul acesta pe piața din România. Se estimează că până la finalul anului 2024 vor fi deschise 50 de unități, urmând ca într-un an să se ajungă la un număr de 1.000 de magazine.

Apare un nou lanț de magazine în România

Retailerul Zabka, din Polonia, urmează să deschidă primele magazine în țara noastră. În lunile care au rămas până la finalul lui 2024 vor fi inaugurate primele 50 de magazine, însă planul pe termen mediu și lung este unul mult mai ambițios. Retailerul polonez își propune să deschidă peste 1.000 de unități pe an, atât în țara de origine, cât și în România. Planul celor de la Zabka este ca, până în 2028, să își dubleze vânzările față de anul 2023, scrie presa internațională.

”Analizând profitabilitatea din primul semestru din 2024, ne aşteptăm ca pe ansamblul acestui an să înregistrăm o marjă de profit peste nivelul de 12,4% realizat în 2023”, a spus Marta Wrochna-Lastowska, directorul financiar al lanțului Zabka.

”Ţinând cont de capacitatea noastră de a genera numerar, pur şi simplu nu avem nevoie, ca firmă, să emitem noi acţiuni în acest moment”. În viitor am putea lua în considerare o astfel de posibilitate”, a mai adăugat directorul.

A fost fondat în urmă cu mai bine de 25 de ani

Primele magazine Zabka au apărut în Polonia în anul 1998, iar rețeaua s-a extins rapid, devenind una dintre cele mai de succes rețele de magazine de proximitate. Ulterior, a devenit un lider pe piața poloneză de retail, oferind o gamă largă de produse alimentare și non-alimentare, accesibile și la îndemână.

Inițial, conceptul magazinului a fost să ofere un model de conveniență pentru cumpărături rapide, situându-se în principal în zonele rezidențiale și aproape de locuri de muncă. De-a lungul anilor, Zabka a cunoscut o expansiune rapidă, iar în prezent, există peste 8.000 de astfel de magazine în Polonia, fiind cel mai extins lanț din țară, din această categorie.

Magazinele Zabka sunt poziționate în locații strategice, fiind situate în locuri foarte accesibile, cum ar fi la colțurile străzilor aglomerate, în cartierele rezidențiale sau aproape de mijloacele de transport. Un element important al succesului Zabka este modelul său de afaceri bazat pe franciză. Majoritatea magazinelor sunt operate de francizați independenți, dar sub brandul și modelul Zabka.

În ceea ce privește selecția de produse, aceasta este una variată: de la alimente proaspete și băuturi, la produse de igienă personală și chiar servicii de curierat. În plus, lanțul a extins oferta sa cu produse ready-to-eat și cafea to-go.

Parteneri
Gabriela Cristea a reinventat ciocolata Dubai. Cât costă o porție de 450 de grame
Redactia.ro
Locatarul unui bloc, deranjat de o escortă care s-a mutat deasupra lui! Femeia l-a terorizat cu zgomotele din timpul partidelor de amor: „Am fost să discut cu ea”
Click.ro
Coșmar în parcare! Zeci de mașini vandalizate cu un mesaj bizar în Sectorul 4
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
De ce nu au voie cu barbă piloții. Își pot lăsa perciuni...
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Doliu în România. S-a stins un mare om de afaceri. A reușit să-și construiască un imperiu
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro