16 mart. 2023 | 17:53

Un nou episod din cel mai mare scandal din fotbalul românesc. Ce a transmis Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul dintre CSA Steaua și FCSB

Sport
Un nou episod din cel mai mare scandal din fotbalul românesc. Ce a transmis Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul dintre CSA Steaua și FCSB

CSA Steaua și FCSB s-au aflat din nou față în față în procesul în care este în joc palmaresul echipei Steaua. Înalta Curte de Casație și Justiție trebuia să pronunțe astăzi verdictul, dar a anunțat că mai are nevoie de timp așa că cele două părți au fost anunțate că este vorba de o nouă amânare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat din nou verdictul în procesul dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares

A fost vânzoleală mare la tribunal astăzi. Avocați, oficiali și fani au așteptat să afle care este verdictul în disputa dintre CSA Steaua și FCSB privind palmaresul. În acest moment situația este foarte încurcată.

Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003, dar FCSB a atacat această decizie, pe 28 iunie 2021, iar Curtea de Apel a păstrat parțial această hotărâre. Pe scurt a decis să taie cinci ani din palmares celor de la CSA Steaua, adică intervalul 1998-2003. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat în decembrie 2014 marca „Steaua”, care îi aparținea lui Gigi Becali, iar apoi Curtea de Apel a interzis clubului patronat de omul de afaceri din Pipera să mai folosească numele de Steaua.

Ziua de astăzi nu a făcut lumină pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat să anunțe un verdict. Noul termen a fost fixat pe data de 28 martie.

„Ce se întâmplă dacă ÎCCJ menține decizia de la Curtea de Apel? Nu aș vrea să întrevăd această posibilitate. Pe de o parte, această hotărâre este dată într-o acțiune în constatare. Și nu este executorie. Adică e doar pentru o recunoaștere personală, să zicem așa.

Pe de altă parte, dacă nu este executorie, înseamnă că, la un moment dat, poate se va pronunța și o instanță sportivă în această materie. Care, din punctul meu de vedere, ar avea mai multă autoritate decât o instanță civilă. Pentru că instanțele sportive cu asta se ocupă.

Nu pot să vă divulg eventuale planuri sau strategii pentru viitor. Dar sigur există și la Federația Română de Fotbal astfel de comisii care se ocupă, ca și la TAS. Din păcate, concluzia este că am ajuns să fim părtași într-un conflict cu părți care nu ar fi trebuit niciodată să aibă interese contrare.

CSA Steaua, în toate comunicările publice, și ale sale, și ale Ministerului Apărării, până în 2015 au recunoscut că echipa din Liga 1 este adevărata Steaua, continuatoarea pe linie sportivă, cu activitate neîntreruptă din 1947.

Și bineînțeles, că au adăugat tradițiilor glorioase din trecut, tradiții glorioase din prezent”, a spus Virgil Boglea, președintele Asociației Salvați Steaua, pentru Fanatik.

Juristul CSA Steaua, prima reacție după ce a aflat ce s-a întâmplat la Înalta Curte de Casație și Justiție

CSA Steaua are în juristul clubului cel mai aprig apărător. Florin Talpan a vorbit imediat după ce a aflat veste în exclusivitate pentru playsport.ro.

„Tensiunea și stresul la care sunt supus sunt la cote maxime, dar am speranța că voi câștiga. Spun acest lucru deoarece am o experiență pe instanță de peste 20 de ani.

Motivele de recurs formulate de FCSB și intervenienți sunt formale, nu sunt reale motive de casare care să se încadreze în cele expres prevazute în dispozitiile art. 488 cod procedură civilă”, a declarat Florin Talpan, în exclusivitate pentru playsport.ro.

ÎCCJ a decis amânarea pronunțării până pe data de 28 martie. Va fi ultima înfâțișare a acestui dosar.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A început aplicarea noii legi
Capital.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro