Un nou cutremur în România! Pământul nu se mai oprește din zguduit, ce magnitudine a avut seismul de marți dimineață
Din păcate, pământul nu se mai oprește din zguduit.INCDFP a anunțat un nou cutremur în România, precizând și ce magnitudine a avut seismul de marți dimineață.
INCDFP anunță un nou cutremur în România!
Conform datelor de ultimă oră, în jurul orei 4:46, ora locală a României, a avut loc un nou cutremur în România. Din datele furnizate, seismul a avut loc la o adâncime de 114,1 km, și INCDFP precizează că a avut o magnitudine de 2,1 grade pe scara Richter. Zona în care s-a produs acest cutremur din această dimineață este tot zona seismică Vrancea:
„În ziua de 14 Mai 2024, la ora 04:46:06 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 114.1 km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 27km V de Focșani, 65km N de Buzău, 82km E de Sfântu-Gheorghe, 84km SV de Bârlad, 92km S de Bacău, 96km E de Brașov.”, spune INCDFP.
Un alt seism a avut loc în Maramureș
Dacă până acum, INCDFP anunța seisme în cea mai activă zonă seismică, Vrancea, pe data de 12 mai, în cursul serii, a fost înregistrat un cutremur în zona Maramureșului, la o adâncime de 7,1 km, dar de mică intensitate, de doar 2,1 grade pe scara Richter:
„În ziua de 12 Mai 2024 la ora 22:40:30 (ora locală a României) s-a produs în MARAMURES, MARAMURES un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 7.1km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km N de Bistrița, 55km E de Baia Mare.”, precizează specialiștii institutului.
De la începutul lunii, alte 15 seisme de mică intensitate
DIn păcate, până la acastă oră, luna mai nu a fost lipsită de cutremure de mai mică, sau mai mare intensitate, surpriza majoră fiind cele din zona Maramureșului.
În afară de cel din 12 mai, a mai fost înregistrat alte două cutremure, pe 7 și 8 mai, cu intensitate de 2,4 și 2,6 grade pe scara Richter. Celelalte cutremure înregistrate au fost în Vrancea, Muntenia, Oltenia, cu valori cuprinse între 2,2 și 2,5 grade.
În ultimele două luni, cel puțin, spun specialiștii de la INCDFP, numărul cutremurelor a mai crescut, față de aceeași perioadă a anului trecut, dar fără a prezenta un pericol real pentru populație și fără a fi înregistrate pagube materiale.
De cealaltă parte, alți specialiști spun că ar trebui să ne așteptăm, în curând, la un posibil cutremur mai puternic, dar nu au dat nicio valoare, având în vedere că este extrem de greu de prezis.