10 feb. 2024 | 09:37

Un nou cutremur în România, în această dimineață. Seismul s-a simțit în mai multe orașe din țară

News
Un nou cutremur în România, în această dimineață. Seismul s-a simțit în mai multe orașe din țară
Un nou cutremur în România, în această dimineață. Seismul s-a simțit în mai multe orașe din țară

Un nou cutremur a avut loc în România, chiar în această dimineață. Seismul s-a simțit în mai multe orașe de la noi din țară, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Ce magnitudine a avut cutremurul.

România, din nou cutremurată

Un seism cu o magnitudine de 3,1 a zguduit regiunea Vrancea în dimineața de sâmbătă, la ora locală 5:29, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Epicentrul acestui eveniment seismic a fost situat la o adâncime de 73,9 kilometri sub suprafața pământului, în apropierea unor centre urbane importante: la 38 km vest de Focșani, 72 km est de Sfântu-Gheorghe, 72 km nord de Buzău, 87 km est de Brașov, 87 km sud de Bacău și 89 km sud-vest de Bârlad.

Începând cu începutul acestui an, România a resimțit deja 40 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,3 pe scara Richter. Această activitate seismică continuă subliniază natura dinamică și imprevizibilă a regiunii Vrancea, cunoscută pentru activitatea sa seismică intensă.

Într-un context mai larg, seismele sunt fenomene naturale recurente și inevitabile, cauzate de mișcările plăcilor tectonice din scoarța terestră. În cazul României, Vrancea este o zonă notorie pentru activitatea seismică.

Anul trecut, în data de 14 februarie, județul Gorj a fost martorul celei mai puternice mișcări tectonice din ultimii ani, având o magnitudine de 5,7 pe scara Richter și o adâncime de 6,3 kilometri sub suprafață.

Cutremur major și în Hawaii

Un cutremur de o intensitate considerabilă, măsurând 5,7 grade pe scara Richter, a zguduit arhipelagul Hawaii vineri, conform Institutului American de Geofizică (USGS). Evenimentul seismic a avut loc în apropierea localității Pahala, situată pe insula Hawaii, potrivit informațiilor furnizate de USGS și preluate de Agerpres de la AFP.

Citește și: Cutremur într-o zonă neobişnuită din România. Ce magnitudine a avut seismul ciudat

Cu toate că s-a înregistrat o mișcare telurică semnificativă, autoritățile nu au emis alerte de tsunami pentru regiunea Pacificului. Din fericire, în urma cutremurului nu au fost raportate victime sau pagube materiale majore până în acest moment.

Specialiștii estimează că epicentrul seismului s-a situat la o adâncime de aproximativ 37 de kilometri sub suprafața terestră.Au urmat mai multe replici în aceeași zonă, dar nu s-au raportat imediat pagube semnificative.

Primarul Insulei Mari, Mitch Roth, a fost în Honolulu la o întâlnire cu un cardiolog. Acesta a mărturisit că a simțit mișcarea și, inițial, a crezut că așa se simte procedura, dar apoi a vorbit cu responsabilii pentru astfel de situații și a aflat adevărul.

„Deodată am simțit că am amețeli”, a spus el, gândindu-se la început că este procedura și apoi realizând că este un cutremur. A vorbit imediat la telefon cu oficialii săi de management al urgențelor și a clarificat lucrurile.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul, publicul a huiduit EBU
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TAXA MAJORATĂ prin lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii vor plăti de 3 ori mai mult
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro