Un nou antrenor demis în Superligă. Clubul a bătut deja palma cu înlocuitorul acestuia

de: Beatrice Dumitru
24 08. 2023

Un nou antrenor a fost demis în Superligă, după doar șase etape. Clubul a ajuns la un acord cu tehnician pentru rezilierea contractului, ca urmare a rezultatelor slabe din acest start de sezon și i-a găsit, deja, un înlocuitor. Este al treilea tehnician demis de la începutul campionatului.

Demitere de antrenor în Superligă

Antrenorul fusese numit pe 9 iunie şi a lasat echipa după numai şase etape, cu un bilanţ de o victorie, trei egaluri şi două eşecuri, ocupând locul 12 în Superligă. În urma acestor rezultate slabe, conducerea clubului a decis schimbarea tehnicianului.

Înfrângerea suferită de Universitatea în derby-ul Clujului, 3-4 în fața rivalei CFR Cluj, a dus la demiterea lui Toni Petrea, a anunţat, joi, clubul Universitatea pe pagina de Facebook. Acesta a antrenat sezonul trecut formația Chindia Tîrgoviște, care a retrogradat în eșalonul secund.

Toni Petrea a fost demis de Universitatea Cluj.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord de încetare a colaborării cu antrenorul Anton Petrea. Clubul nostru dorește să le mulțumească lui Anton Petrea și staff-ului său, format din Cristian Țermure (antrenor secund), Vasile Gheorghe (preparator fizic) și Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii) pentru munca depusă la „U”. Le dorim mult succes în carieră!”, au notat ardelenii.

Toni Petrea a fost antrenor secund la FCSB, Litex Loveci, Al-Hilal (Arabia Saudită), Al Wahda (Arabia Saudită), Al Wasl (Arabia Saudită) sau Concordia Chiajna.

El şi-a început cariera de antrenor principal în sezonul 2020- 2021, la FCSB. A încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe prima poziţie, însă la finalul play-off-ului echipa sa a terminat pe poziţia secundă. Roș-albaștrii au avut în acel sezon cel mai mare număr de goluri marcate (72), cu 15 mai multe faţă campioana CFR Cluj. Cu el pe bancă, FCSB a câştigat Cupa României, pe 22 iulie 2020.

Cine este noul antrenor al Universității Cluj

Oficialii ardelenilor i-au și găsit înlocutor .lui Toni Petrea. Cel care îi vza lua locul pe bancă este Ioan Ovidiu Sabău (55 ani), care va fi prezentat oficial vineri. Acesta a plecat de la Universitatea Clujul la începutul verii, după finala Cupei României, pierdută de ”Șepcile Roșii” în fața lui Sepsi.

Obiectivul va fi ocuparea locurilor 8-10, nu play-off-ul. Se dorește, astfel, ca viitorul tehnician să nu fie încărcat cu o doză ridicată de presiune, în contextul în care situația actuală a echipei nu-i deloc una roz.

Revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău nu a fost posibilă până acum, întrucât fostul component al Generației de Aur nu a ajuns la consens cu conducătorii formației, nedorind, printre altele, să preia echipa înaintea derby-ului cu CFR Cluj.