Un miliard de dolari, furați din bancomate de niște români. Ce se întâmplă acum în Mexic

Un miliard de dolari, furați din bancomate de niște români. Ce se întâmplă acum în Mexic
Un miliard de dolari, furați din bancomate de niște români. Ce se întâmplă acum în Mexic

Românii fac, din nou, prăpăd în străinătate! Organizați într-un grup, hoții au furat peste un miliard de dolari din bancomate. Mai multe detalii despre cazul care a șocat Mexicul, în cele ce urmează.

Românii care au jefuit peste 100 de bancomate

O bandă de hoți români au dat o lovitură de proporții în Mexic. Pungașii au reușit să fure 1,2 miliarde de dolari din cca. 100 de bancomate. Grupul infracțional operează în destinații turistice încă din luna martie a anului 2014. Florian Todor, cel cunoscut drept „El Tiburon“ (Rechinul – n.r.) este, potrivit autorităților din Mexic, România și Statele Unite ale Americii, liderul hoților români.

„Riviera Maya“ este denumirea grupării de tip mafiot, și, deși poate părea șocant, a reușit să pună bazele propriei companii de bancomate denumită „Intacash“. Pentru a-și instala bancomatele în centrele turistice, gruparea a semnat un contract cu „Banco Multiva“, printr-o companie numită Top Life Services“.

Martor: „20 de milioane de dolari s-au retras, în fiecare lună“

Cu ajutorul unor dispozitive sofisticate, românii au furat informații de pe cardurile introduse de turiști în bancomate, pe care le-au folosit ulterior pentru a crea carduri false cu scopul de a retrage sume de bani în țări precum India, Indonezia sau Taiwan.

„Controlăm aproximativ 100 de ATM-uri cu cipuri instalate în ele. În medie, fiecare aparat copiază aproximativ o mie de carduri în fiecare lună. Am retras aproximativ 200 de dolari de la fiecare din aceste carduri. 20 de milioane de dolari s-au retras, în fiecare lună“, este declarația unui fost membru al bandei, care a devenit martor în dosarul de urmărire penală din România.

În apărarea sa, liderul hoților români susține că este nevinovat, ba mai mult, că ar fi hărţuit de autorităţile mexicane. „El Tiburon“ are rezidenţă permanentă în Mexic, iar anul trecut autoritățile l-au arestat pentru deţinere ilegală de arme şi au descins la proprietăţile sale.

Marea înșelăciune s-a terminat la jumătatea lui 2019, iar suma furată ar fi ajuns la 1,2 miliarde de dolari.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI