Un medic rupe tăcerea în cazul tânărului cântăreț răpus de virus. Ce a pățit în ultimele zile de viață

Un medic rupe tăcerea în cazul tânărului cântăreț răpus de virus. Ce a pățit în ultimele zile de viață
Artistul ieşean Silviu Huţanu a murit în urma infectării cu noul coronavirus. Ce spun medicii despre ce s-a întâmplat

Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, a murit, joi, la vârsta de 37 de ani, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, în urmă două săptămâni. Unul dintre medicii ieşeni a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre ce s-a întâmplat cu artistul, de fapt, în ultimele zile de viaţă.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul din Iaşi răpus de coronavirus

Vestea că un artist ieşean a murit din cauza temutului virus chinez a făcut înconjurul României. Silviu Huţanu s-a stins din viaţă după ce fusese diagnosticat cu noul COVID-19. Conform medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, acesta era internat pe secţia de ATI (Anestezie și Terapie Intensivă).

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul Căi Ferate din Iași.

Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, a declarat Alex, fratele lui Silviu Huțanu, potrivit gândul.ro.

Doctorii de la ATI au explicat că la momentul internării, plămânii cântăreţului erau afectaţi în proporţie de 75%, iar în doar câteva zile afectarea plumonară a ajuns la 95%.

Artistul ieşean Silviu Huţanu a murit în urma infectării cu noul coronavirus. Ce spun medicii despre ce s-a întâmplat
Artistul ieşean Silviu Huţanu a murit în urma infectării cu noul coronavirus. Ce spun medicii despre ce s-a întâmplat

Declaraţia medicului: “A primit tot ce ar fi primit şi în străinătate”

Doctorul Lucian Eva, managerul spitalului din Iaşi, a explicat că, în ciuda tratamenului aplicat “după carte”, artistul nu a reuşit să îşi mai revină.

“Era internat la noi fiind diagnosticat cu COVID. Din păcate, s-a pierdut din cauza insuficienţei respiratorii grave. A primit tot ce ar fi primit şi în străinătate, Remdesivir, Tocilizumab, plasmă hiperimună, antibiotice, tratamente foarte scumpe. Nu am ezitat nicio clipă, ne-am ocupat îndeaproape de el. Din păcate, cu toate acestea, lucrurile nu au mers cum ne-am dorit.

Din ce am observat noi, la modul general, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitatea sunt patologii care dau prognostic rezervat şi o evoluţie extrem de severă. Sistemul lui imun a răspuns foarte agresiv la acest virus, şi asta se numeşte «furtuna de citokine», care determină o reacţie în lanţ”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul spitalului.

O citokină este o moleculă de semnalizare care este eliberată pentru a activa inflamația, în încercarea de a inhiba și elimina un virus. Într-o „furtună de citokine”, sistemul imunitar inundă corpul cu astfel de molecule, lucru care dă peste cap întreg organismul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI