Un medic celebru, avertisment înfiorător. Ce urmează să aibă loc în România

Un medic celebru, avertisment înfiorător. Ce urmează să aibă loc în România
Avertismentul facut de un medic roman

Un medic celebru a dat un avertisment îngrijorător. Este vorba despre medicul Mihai Craiu, care a vorbit despre posibilitatea apariției unui nou val de coronavirus în România, în condițiile în care numărul persoanelor care se vaccinează în România este tot mai mic. El a făcut o postare pe Facebook în care a lansat avertisment important despre perioada care va urma.

Un medic celebru, avertisment înfiorător

Medicul Mihai Craiu a susținut că în condițiile în care numărul persoanelor care se vaccinează în România este tot  mai mic, România se va confrunta în curând cu un nou val de coronavirus, care va genera și multe decese. Rata scăzută de vaccinare împotriva coronavirusului va aduce rapid un nou val de infectări cu coronavirus, a avertizat medicul Mihai Craiu.

„Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță…Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând „gata am scăpat”… Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia.

Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din Romania! Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă ingrijorătoarea realitate”, spune medicul Mihai Craiu, într-o postare pe Facebook.

Tot medicul Mihai Craiu a avertizat că „ce este mai greu abia vine…”.

„Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!
Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă in general, in România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile”, spune medicul Mihai Craiu.

Medicul a tras și un semnal de alarmă pentru guvernanţi.

„Încrederea în vocile autorizate prin calificare profesională si prin competență este în scadere în România. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate”.

„Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum”, a concluzionat medicul.

Despre tulpina Omicron

Tulpina Omicron a coronavirusului produce acum îngrijorare în lumea medicală, fiind considerată o variantă a coronavirusului care se răspândeșre mai rapid decât celelalte variante ale virusului. Tulpina Omicron a fost confirmată în total în patru ţări europene deja și este considerată a fi de 4 ori mai transmisibilă decât Delta. De altfel, țara noastră a anunţat deja primele măsuri de prevenţie: carantină pentru români şi acces interzis străinilor care vin din sudul Africii.