Un fost fotbalist român a murit la 51 de ani! În 1994 îi înfrunta pe Gus Poyet și Esnaider la Valencia

Adrian Cocan a fost un atacant apreciat la nivelul primei ligi din România

O nouă tragedie în fotbalul româncesc. Adrian Cocan, fost jucător la Universitatea Cluj și Gloria Bistrița, a murit la vârsta de 51 de ani. Acesta a suferit un infarct miocardic și nu a mai putut fi salvat. Ar fi împlinit 52 de ani peste doar câteva zile, pe 17 iulie. Produs al clubului Arieșul Turda, Adrian Cocan a evoluat pentru Universitatea Cluj în sezonul 1992-1993, când ardelenii se clasau pe locul 11 în Divizia A.

Fotbalistul Adrian Cocan a murit la 51 de ani! În 1994 îi înfrunta pe Gus Poyet și Esnaider în partida Zaragoza – Gloria Bistrița

„Fostul jucător al Universității Cluj, Adrian Cocan, s-a stins din viață la vârsta de 51 de ani. Acesta a îmbrăcat tricoul alb-negru în sezonul 1992/1993. Întreaga familie “U” regretă dispariția sa. Clubul nostru transmite condoleanțe familiei și celor apropiați”, se arată într-un comunicat postat pe pagina clubului U Cluj.

Cristian Cocan a fost titular în partida dintre Zaragoza și Gloria Bistrița, în septembrie 1994

În sezonul 1994-1995, Adrian Cocan a făcut parte din lotul formației Gloria Bistrița. A jucat inclusiv în cupele europene pentru echipa care era pregătită la acea vreme de Constantin Cârstea. Cocan a fost titular în partida pe care bistrițenii au disputat-o în primul tur preliminar al Cupei Cupelor, cu Zaragoza. A fost un meci care s-a jucat pe stadionul „Mestalla”, din Valencia, iar spaniolii se impuneau clar, scor 4-0. Cocan a fost înlocuit în minutul 60 al acelei partide.

În acea dublă din turul 1 al Cupei Cupelo, au jucat la Zaragoza mai mulți fotbaliști care aveau să își câștige un renume mondial. Printre ei, Gus Poyet, fost coleg cu Dan Petrescu la Chelsea, și Juan Esnaider, care a mai jucat apoi la Real Madrid, Atletico Madrid și Juventus. Poyet a marcat o „dublă”. În partida tur, în care Cocan nu a făcut parte din lot, Gloria Bistrița a reușit una din marile victorii ale fotbalului românesc în anii 90, scor 2-1. Singurul gol al Zaragozei a fost marcat chiar de Esnaider.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI