Un deținut din Penitenciarul Găeşti, Dâmboviţa, este căutat în toată ţara după ce a fugit. Mai avea de executat doi ani

de: Ionuț Vieru
26 11. 2021

Un deținut a evadat de la locul de muncă în regim deschis, joi seară, în județul Dâmbovița. Oamenii legii au făcut filtre în tot județul, iar acum bărbatul este căutat în toată țara. Deținutul se afla sub supravegherea agenților, însă a reușit să scape. Când au observat, agenții au dat alarma imediat.

Evadat căutat de Poliție în Dâmbovița

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de joi, la orele amiezii. Bărbatul lucra în regim deschis la o firmă de dezmembrări electrocasnice – frigidere. Acesta a primit o condamnare de trei ani și jumătate, din care mai avea de executat doi ani.

Între timp, oamenii legii au aflat că deținutul a făcut rost de haine de schimb și bani. Poliția a organizat filtre în tot județul, mai ales la intrările și ieșirile din localități. De asemenea, o anchetă a fost deschisă la nivelul Penitenciarului Găești.

Bărbatul se afla la muncă la un depozit de lângă penitenciar, alături de alți 19 colegi. Acesta a profitat de neatenția agenților și a reușit să fugă. Ultimii ani îi petrecuse după gratii după ce a încălcat legea de mai multe ori, iar ultima condamnare este pentru furt. Oficialii penitenciarului au spus că avea un comportament liniștit și nu a creat până acum probleme.

„Nu a avut abateri, era un deţinut problemă, având în vedere că  deţinutul respectiv participa la activităţi lucrative exterioare locului de deţinere”, a spus Ionela Ispas, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Găeşti.

Bărbatul are 43 de ani 1,68 înălțime și constituție atletică. Cine îl vede sau are informații despre el este rugat să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată secție de Poliție.

„Avem un deţinut, Popa Marian se numeşte, dacă cumva îl vedeţi vă rog să ne anunţaţi la 112. A evadat dintr-un punct de lucru al penitenciarului” le comunică polițiștii șoferilor, arătându-le fotografia evadatului.

Un alt deținut evadat, filmat pe străzile din Craiova

În urmă cu o săptămână, un tânăr a evadat din arestul IPJ Dolj. După ce a fugit din arest, a fost filmat de camerele de supraveghere din Craiova. Acesta merge pe stradă, normal, fără să atragă atenția cuiva, apoi sare un gard de circa 2 metri.

Tânărul își ispășea o condamnare de trei ani pentru mai multe furturi, fiind dus la IPJ Dolj pentru continuarea unui alt dosar. În anul 2013 a avut o condamnare pentru omor, după ce și-a ucis bunica. Atunci avea 15 ani și a primit o pedeapsă de 8 ani cu executare, fiind eliberat în anul 2019.