Un bătrân din Marea Britanie e şofer pe camion la 90 de ani. Ce este nevoit să facă în fiecare an pentru a profesa

de: Ștefan R. Apostol
19 01. 2023

Șofer pe camion la 90 de ani! Atunci când faci ceva cu pasiune, nu contează vârsta. Dar, dacă ai 90 de ani, este cu atât mai spectaculos, mai ales că vorbim de Brian Wilson, un bătrân din Marea Britanie care este şofer pe camion la 90 de ani. Omul spune că nu se lasă încă de treabă, dar asta implică să facă anumite lucruri în fiecare an pentru a profesa.

Brian Wilson, şofer pe camion la 90 de ani

Pasiunea nu are vârstă, iar dacă faci lucrurile doar pelecând de la acest criteriu, nici măcar vârsta nu contează. Dar, cu toate astea, uneri rămânem uimiți de puterea unora dintre noi, precum este și Brian Wilson, din Sheffield, şofer pe camion la 90 de ani. Britanicul și-a început cariera de şofer pe camion în urmă cu șapte decenii, în 1953.  Șaptezeci de ani mai târziu, tatăl a patru copii încă se trezește la 4 dimineața pentru turele de 12 ore în care face livrări în diverse locații din Marea Britanie, inclusiv Rochdale, Birmingham și Newcastle

Înainte de a lucra pentru Esso, domnul Wilson a început să conducă camioane blindate în timpul serviciului național din 1950, când a fost staționat în Germania. După ce s-a întors acasă și a lucrat pentru compania petrolieră, a început să lucreze pentru compania de transport a tatălui său, E. Wilson & Sons.

În cele din urmă, a preluat firma când tatăl său a murit în anii 1970 și a condus-o de atunci. De atunci Brian Wilson a acumulat milioane de kilometri de-a lungul anilor, dar acum se limitează la călătorii scurte, de aproximativ 150 de mile.

„Totul depinde de cât de ocupat sunt, dar am fost ocupat săptămâna aceasta. Am lucrat în fiecare zi și probabil că voi lucra mai mult de 40 de ore în această săptămână.

Mâine voi lucra aproximativ 12 ore, deoarece voi pleca la Birmingham la ora 5 dimineața, iar când mă întorc va fi ora 17.00, dar acum m-am obișnuit cu asta.

Lucrez pentru mine și nu aș fi făcut-o dacă aș fi lucrat pentru altcineva. Sunt atât de obișnuită să fac această muncă, încât am continuat.”, spune șoferul de 90 de ani.

Planuri de viitor alături de soția sa

În ciuda faptului că a condus timp de peste 70 de ani, Brian Wilson se gândește să se pensioneze anul viitor și are planuri de a merge în Thailanda cu soția sa Mavis, în vârstă de 89 de ani, pe care a cunoscut-o când avea 15 ani la un bâlci.

„S-ar putea să mă pensionez anul viitor, dar nu știu, deoarece totul depinde de cum se simte soția mea, care va împlini 90 de ani. Dar când mă voi pensiona, vreau să merg în Thailanda pentru câteva luni, deoarece unul dintre băieții mei locuiește în Thailanda.

El are propria afacere acolo și este acolo de aproximativ 15 ani. Am fost de vreo șase ori, dar nu am mai fost în ultimii cinci ani din cauza Covid, de fapt, nu am fost nicăieri din această cauză.”

Cuplul s-a căsătorit la șase ani după ce s-au cunoscut, iar Mavis, despre care Wilson spune că s-a pensionat cu ani în urmă, l-a încurajat să continue să lucreze. În mod surprinzător, Brian Wilson nu a avut niciodată un accident în toate deceniile sale de șoferie, iar cea mai lungă perioadă de absență de la serviciu a fost de șapte săptămâni, când și-a rupt piciorul la vârsta de 40 de ani.

Ce este Brian Wilson nevoit să facă în fiecare an pentru a rămâne şofer pe camion

La fel ca și camionul său, Brian Wilson are nevoie de un control medical complet de la medicul său în fiecare an, care îi permite să conducă pe șosele. După ce a trecut de inspecția anuală, spune șoferul de 90 de ani că este bucuros că nu trebuie să pună încă frână carierei sale.

„Ei bine, dacă mă simt suficient de apt, atunci voi continua, chiar dacă am ajuns la o vârstă înaintată. Trebuie să merg în fiecare an și mă bucur că am trecut de ea”, declară Brian Wilspon bucuros, conform BBC.

Potrivit Guinness World Records, cel mai în vârstă bărbat posesor de permis de conducere de TIR este Jack Fisher din Marea Britanie, la 88 de ani și patru zile, începând cu ianuarie 2021. Brian Wilson a fost îndemnat de ani de zile să își revendice singur recordul, prezentând dovada vârstei și a ocupației, dar încă nu a făcut acest lucru, el împlinește 91 de ani în martie.