Un bărbat, suspect de COVID-19, a fost găsit spânzurat la Spitalul Județean Botoșani

Un bărbat, suspect de COVID-19, a fost găsit spânzurat la Spitalul Județean Botoșani
Un bărbat, suspect de COVID-19, a fost găsit spânzurat la Spitalul Județean Botoșani

Momente greu de suportat pentru medicii de la Spitalul Județean Botoșani. Aceștia au găsit ieri un bărbat, suspect de COVID-19, spânzurat în baia salonului în care era internat. Potrivit ultimelor informații, bărbatul trecea printr-o situație mai grea.

Bărbatul se afla în vizită la părinții săi

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, era din Suceava, dar în această perioadă se afla în vizită la părinții săi din Botoșani. De curând, bărbatul rămăsese fără loc de muncă, motiv pentru care trecea prin niște episoade de depresie puternice, potrivit apropiaților.

Suceveanul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” și era internat singur în cameră, fiind suspect de noul coronavirus. În cursul zilei de miercuri, cadrele medicale au descoperit trupul victimei în baia salonului în care se afla și au apelat imediat conducerea, care ulterior a anunțat poliția prin apel la 112.

În momentul sinuciderii, bărbatul nu se afla cu nimeni în cameră, iar pentru a recurge la acest gest a fost nevoie să improvizeze un ștreang pe care l-a legat de calorifer.

Medicii au încercat resuscitarea victimei

Deși s-au încercat toate manevrele de resuscitare, cadrele medicale nu au mai avut nicio șansă de a-l salva, fiind obligate să declare decesul. Trupul neînsuflețit a fost preluat de specialiștii Serviciului de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei.

Potrivit IPJ Botoșani, în acest caz a fost deschis un dosar penal, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care a avut loc sinuciderea: „În acest moment se fac cercetări într-un dosar penal pe ucidere din culpă, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul precum şi cauza morţii în urma necropsiei”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Delia Neniscu.

Din păcate, acesta nu este singurul caz în care persoane internate și suspecte de COVID-19 adoptă metode grele pentru a evada. În urmă cu două zile, un bărbat din Buzău, suspect de virusul ucigaș, a fugit din cortul special amenajat în care se afla. Acesta s-a ales  cu dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI