Un bărbat din Iași a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru crimă. Cum a fost descoperită fapta sa

de: Ionuț Vieru
25 03. 2021

Un ieșean a fost condamnat la un deceniu de închisoare, după ce a comis o crimă oribilă. Acesta nu ar fi fost descoperit dacă medicii din Iași nu erau vigilenți. Bărbatul și-a ucis propriul părinte.

Condamnat la 10 ani de închisoare

Magistrații din Iași au pedepsit ieri un bărbat ce a fost acuzat de patricid. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe agresor la 10 ani de închisoare. Petru Tudorache este acuzat de omor asupra unui membru de familie. Conform spuselor anchetatorilor, bărbatul și-a bătut propriul tată până a decedat. Fapta bărbatului a ieșit la iveală după ce medicii din cadrul Spitalului de Neurochirurgie au anunțat Poliția în privința acestui caz.

„Instanța constată că persoanele vătămate I.T., M.T. și V.T. nu s-au constituit părți civile în cauză”, au menționat magistrații ieșeni.

Sentința nu este una definitivă, ea putând fi contestată în instanță. Procesul ieșeanului ce și-a ucis tatăl în bătaie a început pe 16 noiembrie 2020. Atunci, Petru Tudorache a fost acuzat de omor asupra unui membru de familie, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de către oamenii legii pe data de 25 septembrie 2020.

Victima a ajuns la spital cu leziuni grave

În urmă cu câteva luni, un bărbat, tatăl agresorului, a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Medicii au spus că pacientul se afla în stare de gravă și era inconștient. Victima era din localitatea Schitu Duca și prezenta leziune grave, mai ales în zona capului. Doctorii au făcut tot ce le stătea în putință pentru a salva viața bărbatului, însă nu au reușit. Ulterior, medicii au fost de părere că leziunile ar fi putut fi provocate de o altă persoană.

Conform legii, personalul medical au anunțat Poliția. Oamenii legii au demarat o anchetă și au deschis un dosar penal. Polițiștii au fost în Schitu Duca, de unde l-au ridicat pe agresor, Petru Tudorache, și l-au dus la audieri. Într-un final, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și pus sub acuzația de omor al unui membru din familie. Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă pe numele lui Petru Tudorache.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. În consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului Petru Tudorache, cercetat pentru omor asupra unui membru de familie, pentru 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat atunci magistrații.

Potrivit procurorilor, între cei doi a izbucnit un conflict, iar fiul l-a lovit pe tatăl său de mai multe ori în zona capului. La fața locului a fost chemată o ambulanță ce a transportat victima la spital, însă nu s-a mai putut face nimic.