Un bărbat a pus bicarbonat de sodiu în adidași. Ce a observat a doua zi când s-a trezit

de: Ana Chivu
29 11. 2020

Un bărbat a pus bicarbonat de sodiu în adidași și nu i-a venit să creadă cât de mult l-a ajutat. Ce s-a întâmplat a doua zi, după ce a lăsat peste noapte compusul chimic în încălțămintea pe care o folosea cel mai des?

Experiment: Un bărbat a pus bicarbonat de sodiu în adidași. Ce s-a întâmplat a doua zi?

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care se află în gospodăria oricărui român. Acesta este folosit ca și compus de creștere în cea mai mare parte, dar când vine vorba despre anumite copturi. De exemplu, la aluaturi tari care se împletesc sau modelează în fel și chip nu e indicat să pui doar bicarbonat de sodiu pentru că nu va crește pe cât ai vrea tu. De asemenea, poate să fie folosit și în gospodărie, la curățarea celor mai multe suprafețe pe care poți să le portejezi astfel de produsele chimice din comerț. Un bărbat a făcut un experiment și a pus bicarbonat de sodiu în papucii lui.

Acesta a lăsat ingredientul peste noapte și a văzut modificările. Mai exact, acesta a pus bicarbonat în două șosete vechi cu câte două linguri de ingredientul minune și le-a legat la capăt, mai apoi le-a pus în încălțări seară de seară și a observat că a scăpat de mirosul neplăcut. În loc de diferite soluții găsite în supermarket-uri poți să încerci acest lucru. E o opțiune ieftină, sigură, care nu-ți va degrada papucii și care te va mulțumi în totalitate.

Sarea de sodiu
– păstrează un aer curat în frigider
– prelungeşte viaţa florilor din vază
– neutralizează mirosurile neplăcute ale scrumului de ţigară din scrumieră dar şi ale încălţămintei în care piciorul a transpirat
– ajută chiar la înlăturarea mirosului de naftalină din haine dacă este pus în apă pentru câteva ore împreună cu obiectul vestimentar.

Cum să-l folosești în bucătărie?

„Pune vasele, oalele și țigăile la înmuiat în apă în care ai adăugat 2 linguri cu vârf de bicabonat de sodiu și detergent de vase (de preferat, un detergent natural, ecologic). Lasă timp de 15 minute. Urmele de grăsime și resturile alimentare se vor îndepărta mult mai ușor. În cazul oalelor și țigăilor cu depuneri greu de îndepărtat, poți folosi ulterior procedurii de înmuire buretele de vase pe care presari bicarbonat de sodiu că agent abraziv, dar care nu zgârie. Fă o soluție concentrată din 4 linguri de bicarbonat de sodiu și un litru de apă. Lasă buretele de vase la înmuiat în această soluție și mirosul neplăcut va dispărea. Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a neutraliza mirosurile neplăcute”, arată impact.ro