Un avion s-a prăbușit peste o casă în Franța. Doi oameni au murit, care a fost cauza accidentului

de: Ștefan R. Apostol
07 10. 2024

În această dimineață, conform autorităților aviatice franceze, un avion s-a prăbușit peste o casă în Franța. În urma acestui incident, doi oameni au murit, iar autoritățile încearcă să afle care a fost cauza accidentului.

Un avion s-a prăbușit peste o casă în La Bretonnière-la-Claye, Franța

Localitatea La Bretonnière-la-Claye din Vendée a fost zguduită luni dimineață de prăbușirea unui mic avion destinat turismului.

Acesta s-a prăbușit în zidul unei case dintr-o zonă rezidențială. Din primele informații din partea autorității aviatice franceze, un avion monopost s-a prăbușit în această dimineață în zidul unei case situate în La Bretonnière-la-Claye.

Din primele constatări și informații preluate de postul TF1, se pare că aeronava, care decolase din localitatea Luçon, ar fi suferit un incident tehnic.

În urma accidenntului doi oameni au murit

Același post de televiziune TF1, a mai declarat că procurorii Parchetului din localitate au confirmat decesul a două persoane.

În aceeași măsură, reprezentanții Sdis Vendée precizează că accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 8:30 într-un cartier rezidențial care mărginește un drum departamental.

În urma acestui trag accident, a fost declanșată operațiunea de salvare, iar la fața locului se deplasau aproximativ treizeci de pompieri de la cazărmile din jur.

Autoritățile încearcă să afle care a fost cauza accidentului

Aceștia din urmă au reușit să controleze incendiul generat de impactul cu avionul monopost, care s-a dezintegrat odată cu violența impactului.

Cu puțin timp înainte de prânz, o intervenție era încă în curs de desfășurare pentru căutarea victimelor.

În prezent, acestea sunt în număr de două, după cum a confirmat pentru TF1 Parchetul, care a anunțat, de asemenea, deschiderea unei anchete pentru a determina cauzele exacte ale prăbușirii și ale decesului celor 2 persoane.