Primele imagini cu avionul MiG 21 Lancer, prăbușit în Mureș. Un localnic a filmat tot

Primele imagini cu avionul MiG 21 Lancer, prăbușit în Mureș. Un localnic a filmat tot
Primele imagini cu avionul MiG 21 Lancer, prăbușit în Mureș

Un avion militar MIG 21 s-a prăbușit în cursul zilei de azi, 20 aprilie 2021, la Reghin.

Avion militar prăbușit la Reghin

Deocamdată nu sunt disponibile informații cu privire la cauzele prăbușirii. Se pare că pilotul ar fi reușit să se catapulteze exact în ultimele secunde. În locul în care s-a prăbușit avionul a fost trimis de urgență un elicopter SMURD.

Avionul militar MIG 21 s-a prăbușit în zona Dedrad din județul Mureș. Pilotul a fost găsit de cadrele medicale și a fost transportat de urgență la spital. Acesta este conștient și în stare stabilă. A fost cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Potrivit Inspectoratului General de Aviație, un elicopter medical a plecat de la Târgu Mureș spre Deda, pentru a prelua pilotul rănit. În continuare, urmează să fie transportat la spitalul din Târgu Mureș.

Aeronava MIG LanceR făcea parte din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii. Pilotul efectua un zbor de instrucție, moment în care s-a prăbușit, în jurul orei 14:30. Din fericire, zona în care s-a prăbușit era nelocuită, iar nimeni nu a fost rănit.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în situații de acest fel. În continuare, o comisie numită la nivelul Statutului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa la locul prăbușirii aeronavei pentru a efectua o investigare amănunțită. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite.

Sursă foto: MEDIAFAX

Știre în curs de actualizare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI