Un adevărat lider pe terenul de handbal s-a stins din viață fulgerător. Mesajul clubului SCM Râmnicu Vâlcea după tragica dispariție a Irynei Glibko

de: Violeta Badea
28 08. 2024

Lumea sportului din România și-a pierdut recent un adevărat simbol. Iryna Glibko, una dintre cele mai iubite și respectate jucătoare de handbal, s-a stins din viață în mod fulgerător, lăsând în urmă un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o și au admirat-o. Iată ce mesaj emoționant a transmis clubul SCM Râmnicu Vâlcea!

Iryna Glibko a murit la doar 34 de ani

Iryna Glibko, o jucătoare ucraineancă de handbal sosită în România în anul 2012, a încetat din viață în mod fulgerător. De-a lungul timpului, ea a evoluat pentru Danubius Galați, CSM București, HCM Roman și SCM Râmnicu Vâlcea.

Anunțul trist a fost făcut de pagina de Facebook a ultimei echipe menționate, unde Iryna Glibko era legitimată încă din anul 2017. Iată cum sună mesajul clubului!

”𝐑𝐚̆𝐦𝐚𝐬 𝐛𝐮𝐧, 𝐈𝐫𝐚

Cu inimile îndurerate, anunțăm trecerea în neființă a unei sportive excepționale, Iryna Glibko. Un adevărat lider pe teren și un suflet special în afara lui, Iryna a fost un exemplu de devotament, pasiune și profesionalism pentru toti cei care au interacționat cu ea.

Prin felul său de a fi, dar și prin dăruirea sa, a lăsat o amprentă de neșters în amintirile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște, ori de a lucra alături de ea. Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea este profund recunoscătoar pentru toate momentele în care Iryna a fost alături de noi, pentru fiecare gol marcat și pentru fiecare zâmbet adus pe chipurile suporterilor roș-albaștri.

Pierderea ei lasă un gol imens în inimile noastre, dar și în comunitatea handbalistică. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia ei și către toți cei dragi ei în aceste momente dificile. Iryna, vei rămâne mereu în inimile noastre.

𝐎𝐝𝐢𝐡𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐞-𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐚𝐜𝐞!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului din Râmnicu Vâlcea.

Care ar fi cauza morții

Iryna Glibko nu era doar o jucătoare de handbal, ci un adevărat lider pe teren și un model de dedicare și profesionalism. Astfel, ucraineanca se bucura de admirația multor români și iubitori de handbal.

Potrivit unui fan, în vara acestui an, sportiva ar fi fost nevoită să se retragă din activitatea competițională, o decizie dureroasă, dar necesară, având în vedere recidiva bolii grave de care ar fi suferit.

Se pare că Iryna Glibko ar fi fost operată de cancer mamar în trecut, iar boala ar fi revenit, afectându-i grav sănătatea și forțând-o să își încheie cariera mai devreme decât și-ar fi dorit.

”Din ce am mai citit era operată de mult de cancer mamar, care a recidivat și acum i-a pus capac. Vara asta renuntaseră la ea cei de la SCM Râmnicu Vâlcea, poate chiar din cauza sănătății.”, a scris internautul.

Citește și Doliu uriaș în lumea sportului. S-a stins prea devreme. Gimnasta Natalia Štíchová a murit la doar 23 de ani!

O pierdere grea pentru lumea handbalului

Plecarea prematură a Irynei Glibko lasă un gol uriaș nu doar în echipa SCM Râmnicu Vâlcea, ci și în întreaga comunitate handbalistică din România. În aceste momente dificile, gândurile tuturor se îndreaptă către familia și apropiații regretatei sportive.

Iryna Glibko a fost mai mult decât un simplu jucător de handbal, a fost o sursă de inspirație, un exemplu de curaj și un lider adevărat, care va rămâne pentru totdeauna în memoria celor care au avut onoarea să o cunoască.

Citește și Ultima dorință a lui Christoph Daum. Ce s-a aflat după moartea fostului selecționer al României!