Umilință maximă pentru Iohannis, Orban și Cîțu. Cum i-a învățat minte un coleg de breaslă

Umilință maximă pentru Iohannis, Orban și Cîțu. Cum i-a învățat minte un coleg de breaslă
Umilință maximă pentru Iohannis, Orban și Cîțu. Cum i-a învățat minte un coleg de breaslă Sursă foto: g4Media.ro

În cursul zilei de ieri, Parlamentul a votat creșterea pensiilor cu 40%, gest care i-a scos din sărite pe reprezentații PNL, care au afirmat că acestă majorare ar arunca economia în aer.

Membrii PNL, provocați să trăiască cu banii alocați unui pensionar

În cadrul ședinței de ieri, a fost votată rectificarea bugetară cu 242 de voturi pentru. Printre cei care au susținut întodeauna majorarea pensiilor se numără și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta și-a anunțat public votul, fără a avea nici cea mai mică ezitare, asemeni colegilor de partid. Pentru a oferi o lecție de empatie, Călin Popescu Tăriceanu a lansat o provocare pentru cei care s-au opus cu vehemență majorării pensiilor, rugându-i să încerce să trăiască timp de o lună cu pensia pe care o primesc mai mult de 1 milion de pensionari.

“I-aş ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîţu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună, aşa cum au în ziua de astăzi 1,4 milioane de pensionari pensii până în 1.000 de lei pe lună şi să ne spună câte zile au rezistat.

Mi se pare degradantă această atitudine a guvernanţilor şi în ziua de astăzi, această atitudine de dispreţ faţă de categoria pensionarilor. Împreună cu colegii din ALDE, nu vom avea nici cea mai mică ezitare să votăm pentru majorarea pensiilor cu 40%”, a precizat Tăriceanu, la dezbaterile privind rectificarea bugetară.

Pensionarii, victimele societății după 1990

Liderul ALDE și-a întărit provocarea cu argumente de natură emoțională, dar și reală, susținând faptul că pensionarii, bătrânii noștri valoroși, au avut cel mai mult de suferit de la 1990 încoace, moment în care indexarea pensiilor nu s-a mai făcut așa cum ar fi fost normal și cinstit

“Ce nu au mai înţeles Orban şi Cîţu este că această majorare a pensiilor cu 40% are o dimensiune morală, pentru că pensionarii au reprezentat categoria care a suferit cel mai mult după 1990 în privinţa puterii de cumpărare, care s-a erodat enorm din cauză că nu s-au făcut, aşa cum era normal, indexările de pensii”, a adăugat acesta.

Din păcate, chiar și cu puțin timp înainte de alegerile locale, atacurile politice sunt suținute de ambele tabere. În urmă cu o zi, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a atacat PSD în cadrul unei intervenții la RFI. Acesta a vorbit despre o “Românie aruncată în aer” și o “economie lăsată fără stocuri”.

“De unde atâta tupeu și atâta cinism? Au încercat să arunce România în aer ani de zile, i-am oprit și văd că tot nu se potolesc (…). Încă aștept instituțiile statului să analizeze și să-i ancheteze pentru subminarea economiei naționale pe cei care au lăsat economia fără stocuri, înaintea unei crize de sănătate.

Și bineînțeles, poate o să ne uităm și la aceste acțiuni, ceea ce fac astăzi în Parlament este vădit împotriva României (…). Sunt indignat de ceea ce fac. Toată lumea se uită la noi, avem investitori, avem Comisia Europeană, agențiile de rating, toată lumea se uită la noi, ne-au avertizat că mergem într-o direcție greșită și acești oameni vin și fac acest lucru”, a afirmat Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI