Ultimele cuvinte ale lui Hitler înainte de a se sinucide, consemnate într-un jurnal

Ultimele cuvinte ale lui Hitler înainte de a se sinucide, consemnate într-un jurnal

Muzeografii germani au descoperit un jurnal vechi, care a aparținut pilotului care transporta înalți oficiali ai Germaniei naziste, în care se regăsesc ultimele cuvinte ale lui Hitler.

Se crede că pilotul Hans Baur ar fi fost unul dintre cei mai apropiați oameni de fostul dictator Hitler. În jurnalul său s-au găsit imagini rare cu conducătorul Germaniei naziste, dar și povestiri despre ultimele clipe din viață.

Acolo s-ar regăsi și ultimele cuvinte ale lui Hitler.

Pilotul Hans Baur – Sursa: DailyMail

Ce a spus Hitler înainte de a se sinucide

În jurnalul său, pilotul Hans Baur a povestit cum i-a propus lui Hitler să scape. S-ar fi oferit să-l ducă în Japonia sau Argentina.

„Am încercat să îl conving că încă mai sunt avioane disponibile și că îl pot duce în Japonia sau Argentina sau la unul dintre șeici, deoarece toți erau amabili cu el, datorită poziției lui în privința evreilor”, a scris Baur,  potrivit Daily Mail.

Hitler ar fi refuzat, însă, să fugă și a preferat să se sinucidă în buncărul său, împreună cu Eva Braun.

“Războiul se va încheia odată cu căderea Berlinului. Și eu stau să cad odată cu Berlinul. Un bărbat trebuie să își găsească curajul pentru a face față consecințelor, așa că îi pun capăt acum. Știu că mâine milioane de oameni mă vor blestema, acesta este destinul meu”.
Ultimele cuvinte ale lui Hitler

În jurnalul descoperit, pilotul arată că Hitler i-ar fi ofeirt o pictură valoroasă, în semn de recunoștință pentru munca depusă alături de el. Nici Hans Baur nu a scăpat, însă, de armata rușilor. În momentul în care a încercat să scape, a fost împușcat în picior și dus într-o închisoare sovietică.

Acolo a fost torturat pentru a oferi informații despre Hitler.  În ciuda faptului că a petrecut mulți ani alături de Hitler, el spunea că a fost doar pilot, nu și politician.

Așadar, nu ar fi fost implicat în deciziile luate de fostul dictator.

Hans Baur a fost unul dintre primii piloți ai companiei aeriene germane Lufthansa și a transportat importanți oficiali, dar și lideri de stat. Printre ei se numără și Mussolini.

Baur și Hitler au fost extrem de apropiați, fostul pilot primind în dar de la fostul dictator o mașină, la aniversarea de 40 de ani.