08 mai 2020 | 11:34

Ultima oră! Viorica Dăncilă cere Guvernului redeschiderea bisericilor: „Românii care vor să vină să se roage la biserică…”

Politică
Ultima oră! Viorica Dăncilă cere Guvernului redeschiderea bisericilor:
Ultima oră! Viorica Dăncilă pledează pentru deschiderea bisericilor: "Românii care vor să vină să se roage la biserică..."

În urma declarației făcută de premierul Orban, potrivit căreia se ia în calcul posibilitatea redeschiderii bisericilor și oficializarea slujblelor în aer liber, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj prin care cere să li se permită oamenilor să revină în biserici.

„Biserica este o parte importantă a societății civile”

În urmă cu puțin timp, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook prin intermediul căruia solicită ca începând cu data de 15 mai să se redeschidă bisericile și să li se permită credincioșilor să revină în lăcașurile de cult. Fostul premier a lăudat modul în care Biserica Ortodoxă Română a respectat toate măsurile de prevenție și se arată optimistă cu privire la responsabilitatea acesteia și a oamenilor și pe viitor.

După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor. E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă, iar Biserica este o parte importantă a societății civile” transmite Viorica Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban a vorbit în cursul zilei de joi despre posibilitatea reluarii activităților în biserici și condițiile în care credincioșii ar putea participa la slujbe. Premierul a menționat că va exista o evaluare a riscului epidemiologic în ceea ce privește slujbele, dar cel mai probabil acestea vor avea loc în aer liber, un avantaj fiind și vremea frumoasă din timpul verii.

Cel mai probabil, oficierea slujbelor nu se vor face în spații închise, ci în afara bisericilor, în curte. Oricum vine vara și ele se vor putea organiza în bune condiții în afara bisericilor. Sigur, în condițiile de respectare a distanței fizice sanitare, cu portul măștii și cu alte reguli care vor fi impuse”, a spus, joi, Ludovic Orban, aflat în vizită la Mioveni, la fabrica Dacia-Renault.

 

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Adela Popescu își face casă cu gândul la nurori. „Nu am nicio șansă”
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
UE ne obligă. Se taie în România de aproape 6 ori. Decizie pentru banii românilor
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro