Ultima oră. Veste bombă despre creșterea pensiilor: „Vor împrumuta bani şi vor da mai mult de 15 la sută”

Ultima oră. Veste bombă despre creșterea pensiilor: "Vor împrumuta bani şi vor da mai mult de 15 la sută"

Traian Băsescu a vorbit în cursul serii de marți despre majorarea pensiilor. Acesta consideră că un procent de 40% ar fi fost mult prea mare și în lipsa contextului pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, fostul președinte consideră că pensionarii vor primi mai mulți bani de la stat, dacă guvernanții vor obține împrumuturi consistente.

Ce se va întâmpla cu pensiile românilor

Europarlamentarul PMP a afirmat cu puțin timp în urmă că după părerea sa, pensionarii vor primi mai mulți bani decât a fost anunțat până în prezent (15%), altfel, acesta nu își explică de ce nu ar veni să comunice transparent decizia pentru acest procent modest.

Vor împrumuta bani şi vor da mai mult de 15 la sută. E părerea mea. Altfel nu îmi explic de ce nu ar comunica să explice de ce nu mai mult de 15 la sută. Şi dacă nu era această pandemie, era greu să dai 40 la sută„, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul președinte a fost întrebat dacă consideră că PNL ar putea pierde din punct de vedere electoral, dacă pensiile nu s-ar majora. Acesta a dat de înțeles că majoritatea cetățenilor sunt conștienți că România traversează o perioadă grea: „80 la sută din populaţie înţelege că este un moment greu”.

Traian Băsescu critică dur faptul că pensionarilor nu li s-a acordat indexările la început de an: „Marea păcăleacă care a fost trasă pensionaril este că nu s-au dat indexările la fiecare început de an. De patru ani nu se mai dau indexările cu creşterea inflaţiei. La 1 ianuarie trebuia să dea un 10-11 la sută…Dacă se dau 15 la sută în septembrie, pensionarul primeşte mai puţin decât dacă ar fi primit 11 la sută în ianuarie”, a explicat fostul preşedinte al României, pentru România TV.

De ce nu respectă cetățenii măsurile de restricție

În contextul unei explozii de cazuri de COVID-19, Traian Băsescu consideră că reinstituirea stării de urgență ar fi necesară, însă românii nu ar accepta-o și nici nu ar respecta-o. Acesta consideră că măsurile de carantină impuse cu forța au făcut ca oamenii să respingă recomandările oferite de guvernanți.

Nu aş vedea oportună introducerea stării de urgenţă. Nu că n-ar fi necesară, dar este de neaplicat la populaţie. Populaţia a fost atât de prost tratată în ultima perioadă încât respinge recomandările de la Guvern„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

În cadrul aceleiași intervenții, fostul președinte a explicat de ce crede că recomandările autorităților nu sunt respectate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI