Ultima oră! Tragedie petrecută la Cupa Africii pe Națiuni, înaintea unui meci. Opt persoane, printre care și un copil, au murit striviți de suporterii înfocați

Ultima oră! Tragedie petrecută la Cupa Africii pe Națiuni, înaintea unui meci. Opt persoane, printre care și un copil, au murit striviți de suporterii înfocați
Peste 8 morți și 40 de răniți în urma unei busculade

Au fost momente de groază în Africa, în urma unei busculade la stadion înainte de meciul dintre Camerun și Insulele Comore, de la Cupa Africii pe Naţiuni. Potrivit primelor informații, cel puțin opt persoane au murit, iar alte zeci de suporteri au fpst grav răniți.

Microbiștii au preferat un loc pe stadion, în detrimentul propriei vieți

A fost măcel pe stadionul Paul Biya din Yaounde, acolo unde mii de persoane au încercat să intre pe stadionul Paul Biya din Yaounde, pentru a ocupa un loc la mult așteptatul meci de fotbal dintre Camerun și Insuele Comore. Deși stadionul avea o capacitate de 60.000 de locuri, autoritățile au permis accesul în cadrul competiției sportive, cu condiția ocupării a maximum 80% din locuri.

Din acest motiv, cei mai înrăiți fani ai celor două echipe nu au ținut cont de niciun pericol, în ciuda faptului că erau însoțiți și de copii. Astfel, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătăţii, obţinut de agenţia de presă AFP, printre victime se află și un copil, în timp ce alți zeci de micuți și-au pierdut cunoștința. Din păcate, acest eveniment tragic nu este primul de acest fel, în trecut, alți suporteri riscându-și viața pentru a putea participa la meciul echipei favorite.

„Oamenii au început să strige. După un minut a venit o ambulanţă pe stadion, dar când am ajuns la locul respectiv, poliţia nu ne-a lăsat să ne apropiem”, a povestit terifiată Jurnalista Leocadia Bongben, prezentă și ea în tribune.

Imediat după tragedie, Confederaţia Africană a transmis că „investighează situaţia şi încearcă să aibă mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”.

De asemenea, secretarul general al Confederaţiei a ajuns la spital pentru a se interesa de starea victimelor. Pe fundalul meciului câștigat de Camerun, sirenele ambulanţelor care recuperau răniţii pentru a-i aduce la spitalele din zonă s-au auzit neîncetat. Din păcate, ceea ce trebuia să se transforme într-o sărbătoare, pentru mulți dintre suporteri și pentru familiile acestora, ziua meciului a marcat o adevărată tragedie.

Vezi imagini din timpul busculadei:

Ce tragedie s-a petrecut în Yaounde, cu o zi în urmă

Nenorociri în lanț pentru suporterii prezenți în orașul unde se desfășoară Cupa Africii pe Națiuni, competiție care durează o lună. Cu o zi înainte de tragedia petrecută pe stadion, 17 tineri au murit în incendiul care a explodat în clubul de noapte Liv’s Yaouba, din cartierul Bastos al capitalei.

Potrivit primelor informații, victimele erau suporteri care veniseră să participe la meciurile din cadrul competiției.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că focul ar fi izbucnit de la niște artificii care erau aprinse deseori, cu ocazia diferitelor evenimente din zonă.

„Tragedia, care a fost cauzată de exploziile de la artificiile folosite în mod regulat în aceste locuri, a ars mai întâi tavanul clădirii și apoi a provocat două explozii puternice”, a transmis Rene Emmanuel Sadi, citat de AP.

Președintele camerunez, Paul Biya, a făcut și el apel la calmitate și prudență pentru a evita ca astfel de evenimente tragice să mai aibă loc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI