ULTIMĂ ORĂ: s-a prelungit starea de alertă. Când scapă românii de restricții și măști

ULTIMĂ ORĂ: s-a prelungit starea de alertă. Când scapă românii de restricții și măști

Începând cu 16 august, starea de alertă se prelungește pe teritoriul Românie, potrivit deciziei CNSU.

Starea de alertă se prelungește. Când vor scăpa românii de restricții

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri, o hotărâre prin care propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit acestei decizii, pe terase, în cluburi și alte locații din județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, activitatea nu poate începe înainte de ora 6:00 și nu poate depăși ora 24:00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23:00.

Ce trebuie să facă operatorii economici

Totodată, operatorii economici care desfășoară aceste activități sunt obligați să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun  interacțiunea fizică între clienți.

Sunt modificări și în privința membrilor delegațiilor sportive care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României. Aceste modificări îi privesc și pe oficialii forurilor care organizează aceste competiții, precum și pe arbitrii delegați, care nu vor mai sta în carantină.

Sportivii români nu mai stau în carantină

Potrivit acestei decizii a CNSU, sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte țări și care sunt convocați la loturile naționale pentru reprezentarea României la competiții sportive, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în România de la competiții sportive internaționale, precum și oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competiții internaționale nu mai sunt obligați să stea în carantină.

Declarația lui Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat la începutul ședinței de Guvern că nu vor fi noi restricții.

”În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricții suplimentare” a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Ludovic Orban și Raed Arafat
ULTIMĂ ORĂ: s-a prelungit starea de alertă. Când scapă românii de restricții și măști

Ludovic Orban și-a dat acordul și a spus că acesta este primul punct pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Premierul a precizat că tot vineri, hotărârea de Guvern trebuie publicată în Monitorul Oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI