Decizie radicală a Ministrului Sănătății. Masca de protecție, obligatorie la plajă și piscine. Amenda e uriașă

Decizie radicală a Ministrului Sănătății. Masca de protecție, obligatorie la plajă și piscine. Amenda e uriașă
Decizie radicală a Ministrului Sănătății. Masca de protecție, obligatorie la plajă și piscine. Amenda e uriașă

Veste proastă pentru românii care au ales ca destinație de vacanță Spania. Aici oamenii sunt obligați să poarte mască de protecție peste tot. Astfel, dacă ai ales să mergi pe plajele din Spania trebuie să fii pregătit cu un set de măști, pentru că sigur vei avea nevoie de ele.

Care sunt locurile vizate de autorități

Andaluzia este una dintre cele mai frumoase zone ale Spaniei, dar totodată și cea mai protejată. În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile spaniole au decis ca în această zonă, precum și în altele, să se impună purtarea măștii de protecție, inclusiv la plajă, piscine și spații deschise. Această măsură a fost luată după ce numărul de cazuri de COVID-19 a explodat în toată lumea.

Fiind o atracție turistică la nivel mondial, autoritățile au decis să impună reguli stricte pentru a evita dezvoltarea unor noi focare de infecție, după ce Spania a fost printre primele cele mai afectate țări din lume.

Valoarea amenzii primite pentru nerespectarea legii este de 100 de euro, dar bineînțeles că aceasta poate crește în funcție comportamentul vinovatului și de ce alte ilegalități ar mai putea fi acuzat. Cei scutiți de la purtarea măștii sunt copiii cu vârsta sub șase ani, persoanele care au interdicții medicale și înotătorii, cu regula strică de a respecta o distanță de cel puțin 1,5 metri.

Știu că este un efort suplimentar, mai ales pe aceste temperaturi ridicate, dar este o necesitate și o responsabilitate față de persoanele în vârstă„, a declarat ministrul Sănătății și Familiei, Jesús Aguirre, după ședința Consiliului de conducere în care a fost adoptată această decizie.

Aceste măsuri restrictive se aplică și în cazul psicinelor publice sau celor private de la hoteluri. Excepție făcând aceleași categorii de persoane menționate mai sus. Regulile au intrat în vigoare începând de marți. De asemenea, au fost reintroduse restricțiile pentru ceremoniile de înmormântare. Astfel, numărul maxim de persoane în aer liber este de 25, iar cel din interior de zece persoane, potrivit site-lui 20minutos.es.