Ultima oră! Plan Roșu de Intervenție la un spital Covid din Târgu-Jiu. Peste 100 de pacienți evacuați, după ce instalația de oxigen s-a stricat

Ultima oră! Plan Roșu de Intervenție la un spital Covid din Târgu-Jiu. Peste 100 de pacienți evacuați, după ce instalația de oxigen s-a stricat

Tragedie în această dimineață în Târgu-Jiu, după ce a cedat instalația de oxigen de Spitalului din Târgu Cărbunești, din Gorj. În unitatea medicală, suport Covid, erau internate 100 de persoane în stare gravă, dintre care, 15 în stare critică. Din cauza situației extrem de grave, Planul Roșu de intervenție a fost activat.

Care este situația în aceste momente

Potrivit ISU Gorj, în acest moment se caută surse de oxigen disponibile în alte spitale pentru a putea fi aduse la spitalul din Târgu Cărbunești. O parte din pacienții aflați în stare critică vor fi transferați în alte spitale din localitățile alăturate.

„A apărut o defecțiune la stația de oxigen a spitalului din Târgu Cărbunești. A fost activat planul roșu de intervenție. Toate forțele și mijloacele au fost direcționate la fata locului. Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către spitalul din Târgu Cărbunesti. A fost solicitat sprijin din județele învecinate. În acest moment, o parte din pacienți sunt transportați cu ambulantele către alte spitale!”, transmite ISU Gorj.

MAI a confirmat tragedia, confirmând un număr de 152 de pacienți internați acolo. Acțiunea de intervenție a început în urmă cu aproximativ o oră, iar în acest moment se caută soluții disperate pentru remedierea defecțiunii.

”Localitatea Târgu Cărbunești/GJ – la instalația de oxigen a Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești s-a produs o defecțiune. La nivelul unității sanitare sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19.

Începând cu ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. ISUJ GJ va solicita sprijin la structurile din județele limitrofe pentru asigurarea necesarului de oxigen până la remedierea defecțiunii. Forțe MAI la fața locului”, transmite MAI.

Prima declarație a lui Raed Arafat după defecțiunea de la Spitalul Târgu Cărbunești

La scurt timp după evenimentul nefericit de la Spitalul Târgu Cărbunești, șefu DSU a oferit primele informații referitoare la cele întâmplate, lăudând intervenția rapidă a județului, care a trimis mai multe Ambulanțe cu oxigen pentru pacienți în stare critică.

„Am fost informat imediat. Au fost mobilizate mai multe resurse din județele limitrofe: oxigen și ambulanțe. E o defecțiune tehnică. Noi așteptăm ca firma care se ocupă de mentenanță să intervină rapid. Motivele defecțiunii nu le știu. Județul a acționat foarte bine.

Din județul respectiv au fost trimise 5 ambulanțe SMURD și din județele limitrofe au fost trimise mai multe; nu pot să dau cifra exactă. Au mai fost trimise butelii de oxigen, de asemenea.
Este foarte bine cum au acționat. Colegii de acolo dacă au nevoie ne pot anunța. Este extrem de important pentru pacienț. E clar că le poate afecta viața pacienților. Măsuri de înainte? Ce măsuri? Nu știm de ce a apărut defecțiunea”, a spus Raed Arafat la Digi24.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI