Ultima oră. Percheziții la un sediu PSD. Ce caută oamenii legii. L-au ridicat pentru audieri

În această dimineață s-au desfășurat percheziții de amploare la sediul PSD, din Arad. Oamenii legii au făcut cercetări, în cadrul unei anchete, existând persoane duse la audieri. A fost vorba despre un deputat care s-a prezentat alături de avocatul său, la sediul DNA din Timișoara.

UPDATE 11:45 – Deputatul PSD, Florin Tripa, făcut mai multe declarații, după ce a fost audiat, la DNA Timișoara, spunând că are calitatea de suspect.

„Am stat la audieri circa 20 de minute. Procurorii DNA mi-au transmis că am calitatea de suspect pentru trafic de influenţă. Ei spun că am intervenit pentru angajarea unei persoane la DRDP, dar nu am legătură cu acea persoană. O cunosc, dar nici nu ştiu pe ce funcţie a fost pusă. Nu am încălcat legea niciodată, chiar am fost atent la asta, pentru că nu vreau să încalc legea”, a spus Florin Tripa, anunță Agerpres.

Ultima oră. Percheziții la un sediu PSD. Ce caută oamenii legii

Ultima oră. Percheziții la un sediu PSD. Ce caută oamenii legii. L-au ridicat pentru audieri
În dimineața de s-au desfășurat percheziții la sediul PSD Arad, fiind exercitate de către DNA

Au fost desfășurate percheziții la începutul acestei săptămâni, la sediul PSD Arad. Mai multm deputatul PSD din Arad, Florin Tripa, a mers însoțit de către avocatul său la sediul DNA din Timișoara. Se desfășoară percheziții și la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara. Totodată, la audieri au mai fost chemați și parlamentarii Dorel Căprar și Ionel Chiseliţă, pe lângă Florin Tripa. Acesta a fost adus de către mascați la sediul DNA din Timișoara, pentru a fi audiat, de față fiind și avocatul său.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul. Au spart ușa… (Reporter: Au spart ușa?) Nu, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat Florin Tripa.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis în acest sens, în dimineața de luni, un comunicat de presă în care a fost precizat că infracțiunile din respectiva anchetă datează încă din anul 2016. Cu puțin timp în urmă a fost adus la DNA Timișora și Ioan Chisăliță, senatorul PSD de Caraș-Severin.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, au transmis procurorii DNA, într-un comunicat de presă, potrivit digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI