Ultima oră! Explozie puternică cu victime la Galați. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență

Ultima oră! Explozie puternică cu victime la Galați. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgență
Cinci victime au suferit traumatisme la suprafața corpului

Momente de teroare pentru zeci de persoane din Galați, după ce blocul în care locuiau s-a cutremurat din temelii în urma unei deflagrații. Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:45, la parterul unui bloc cu patru etaje, în spatele Hotelului Galați.

Ce a declanșat incidentul

Potrivit informațiilor oferite de pompieri, explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze prezentă la parterul unui bloc din centrul orașului Galați. Locatarii au trăit momente intense de panică, crezând inclusiv că este vorba despre un cutremur. Aceștia le-au povestit autoritățile că, inițial au simțit un zgomot puternic, urmat imediat de deflagrație, lăsând impresia unui dezastru.

Zeci de locatari, evacuași după explozia din Galați
Zeci de locatari, evacuași după explozia din Galați, Sursă foto: ISU Galați

Deși explozia nu a fost urmată de un incendiu, ferestrele locuințelor au fost distruse în totalitate. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și ambulanță, iar zeci de locatari ai blocului au fost evacuați.

Printre aceștia, cinci persoane au suferit arsuri la suprafața corpului, fiind transportate la spital.  Din păcate, starea unei dintre cele cinci victime este extrem de gravă, astfel că a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului.

Trei copii au trecut prin momente cumplite

Pompierii au evacuat 21 de persoane, între care 3 copii, 7 vârstnici si 11 adulţi. Alte 30 de persoane s-au autoevacuat.
Autoritățile au explicat că tragedia ar fi putut fi provocată de la o central defectă, aceștia urmând să facă toate cercetările necesare pentru a afla adevăratul motiv.

„Explozie în urma unei acumulări de gaze la demisolul unui bloc de locuinţe din zona centrală a orașului. Au fost înregistrate 5 victime, din care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală și 4 victime cu traumatisme uşoare. Au fost evacuate 21 de persoane, din care 3 copii, 7 vârstnici și 11 adulţi”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați.

Cetățenii care locuiesc în zonă au povestit că explozia a fost resimțită și de către blocurile din apropiere, iar zgomotul s-a auzit de la mai mulți kilometric depărtare.

În aceste momente, experții verifică dacă structura blocului a rezistat exploziei, altminteri, locatarii vor fi nevoiți să se mute la rude sau la blocurile puse la dipoziție de primărie.

Știre în curs de actualizare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI