Ultima oră! Ministrul Agriculturii își va prezenta demisia astăzi. Ce acuzații îi aduce lui Florin Cîțu

Ultima oră! Ministrul Agriculturii își va prezenta demisia astăzi. Ce acuzații îi aduce lui Florin Cîțu
Adrian Oros își dă demisia de la Ministerul Agriculturii

Adrian Oros a anunțat prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook că va demisiona de la fruntea Ministerului Agriculturii, argumentând că pentru Florin Cîțu, activitatea acestui minister nu reprezintă o prioritate.

Bugetul Ministerului Agriculturii este mai mic față de cel de anul trecut

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale rămâne momentan fără ministru, după ce Adrian Oros și-a anunțat demisia, argumentând că pentru industria alimentară și agricultură nu există interes de investire din partea premierului.

Mai mult, acesta susține că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a implicat niciun proiect major pentru agricultură și că „nu există suficientă determinare” pentru a combate piața neagră și vânătorii de subvenții, acest lucru acționând în detrimentul fermierilor corecți.

”Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale! Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR”, și-a început acesta mesajul.

Adrian Oros se afla pe lista pentru remaniere

În continuare, minustrul aflat din echipa lui Ludovic Orban explică neregulile care se întâmplă în România în zona agriculturii și le mulțumește colegilor și persoanelor cu care a interacționat de-a lungul timpului și care au reprezentat niște exemple demne de urmat.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Mulțumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.
Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes”, a transmis ministrul Agriculturii pe contul său de socializare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI