Ultima oră! Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar PNL. Primele acuzații dure la adresa lui Cîțu și Iohannis

Ultima oră! Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar PNL. Primele acuzații dure la adresa lui Cîțu și Iohannis
Ludovic Orban, fost lider PNL Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, și-a prezentat în această dimineață demisia din grupul parlamentar al liberalilor, ceea ce reprezintă o mișcare importantă către următorul pas, după 30 de ani petrecuți în sânul acestui partid. Acesta s-a prezentat, în urmă cu puțin timp, la tribuna plenului, acolo unde a ținut să precizeze că nu va părăsi partidul.

“S-a creat o criză artificială”

Acesta a ținut să precizeze faptul că în această perioadă grea, în plină criză sanitară, oamenii au rămas fără sprijinul unui Guvern puternic și unitar care să-i suțină. Fostul lider PNL susține că partidul pe care l-a condus a suferit schimbări grave, toate fiind în dezinteresul cetățenilor, motiv pentru care nu poate rămâne părtaș la această situație fără precedent.

“Obligația morală pe care o am față de cetățenii români este aceea de a-mi respecta angajamentele din campanie. Din păcate azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent decât de a mă despărți sper eu temporar de colegii mei din grupul parlamentar.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație. Atâtea poziții împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp. S-a creat o criză artificială, a fost făcut praf un partid politic, praf coaliția și în plină priză pandemică și economică practic cetățeanul român a fost fără un guvern în deplină capacitate de exercițiu oferindu-se un circ politic.

Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea asista complice la acest atentat la interesul national”, au fost câteva dintre declarațiile politicianului.

„Liberalii să renunțe la golf. PNL să se întoarcă cu fața la cetățeni”

Ludovic Orban a dat asigurări cu privire la îndeplinirea datoriei pe care o are față de cetățeni, astfel că își va continua activitatea în calitate de parlamentar neafiliat.

“Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL şi-mi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat. Motivul principal al deciziei mele este de ceea ce reprezentăm noi parlamentarii.

Obligaţia pe care o am faţă de cetăţenii care au avut încredere în mine şi PNL e să-mi respect angajamentele din campania electorală. Singura soluţie e de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar. Atâtea decizii inepte împotriva României nu mi-a fost dat să văd. (…)”, a mai transmis Orban.

Politicianul a confirmat că nu va demisiona din partid, având în vedere implicarea și devotamentul pe care le-a demonstrat pe tot parcursul timpului. Acesta a făcut apel la foștii colegi să-și îndrepte atenția câtre cetățeni și nu către preșdinte, făcând referire la relația dintre Florin Cîțu și Klaus Iohannis.

„Nu îmi dau încă demisia din PNL. Este partidul căruia i-am dedicat toata viața matură. Pentru a rămâne în PNL am câteva condiții. Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să plece acasă. Liberalii să renunțe la golf. PNL să se întoarcă cu fața la cetățeni și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni”, a adăugat fostul lider PNL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI