27 dec. 2021 | 10:47

Ultima oră! Israelul a aprobat de urgență pastila anti-Covid-19 fabricată de Pfizer. Câte doze a comandat deja

Sănătate
Ultima oră! Israelul a aprobat de urgență pastila anti-Covid-19 fabricată de Pfizer. Câte doze a comandat deja
Paxlovid, antiviralul produs de Pfizer

Numărul infectărilor generate de Omicron crește exploziv în Israel, motiv pentru care, duminică, a fost autorizată de urgență folosirea antiviralului cu administrare orală Paxlovid, pastilă produsă de compania Pfizer pentru tratarea coronavirusului, care ar fi eficientă inclusiv în cazul variantei Omicron.

Căror persoane le este destinată pastila produsă de Pfizer

Ministerul Sănătății din Israel a autorizat duminică utilizarea pilulei antivirale COVID-19, produsă de Pfizer, Paxlovid, acesta fiind primul tratament la domiciliu pentru coronavirus. În contextul transmiterii extrem de rapide a tulpinii omicron, antiviralul Paxlovid se așteaptă să devină o armă importantă în lupta împotriva variantei Omicron.

Israelul, care a autorizat pastilele pentru utilizare de urgență, a comandat zeci de mii de doze de antiviral și a semnat, de asemenea, un acord cu compania, medicamentul fiind asșteptat să sosească în țară în următoarele zile.

Pfizer Inc a declarat miercuri că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat Paxlovid pentru utilizare în situații de urgență.

Potrivit datelor obținute în urma studiului clinic realizat de Pfizer, antiviralul Paxovlid s-a dovedit a fi eficient în proporție de 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor în rândul pacienților cu risc ridicat de a dezvolta forme severe ale bolii. Datele recente de laborator indică faptul că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva variantei Omicron.

Agenția a declarat că a autorizat medicamentul oral pentru utilizarea de urgență în cazul tratamentelor formelor ușoare până la moderate, la adulți și copii și adolescenți cu vârsta de minim 12 ani, care cântăresc cel puțin 40 de kilograme și care prezintă un risc ridicat de de dezvoltare a unei forme grave a bolii.

Cum se poate obține antiviralul

Medicamentul este disponibil numai pe bază de rețetă și ar trebui să administrat în primele trei zile după aflarea diagnosticului de COVID-19 și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.
Tratamentul complet include o pastilă la fiecare 12 ore, timp de cinci zile.

De asemenea, în fazele doi şi trei ale testelor clinice s-a demonstrat că Paxlovid reduce simptomele grave, spitalizarea şi riscul de deces în 89% din cazuri, atunci când pacienţii primesc tratamentul în fazele incipiente ale infecției.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat încă din luna noiembrie csemnarea acordului cu Pfizer privind comandarea a zeci de mii de doze de pastile, atunci când medicamentul va fi aprobat. Acesta a mai anunțat, de asemenea, că Guvernul israelian are încredere în această pastilă, exprimindu-și optimismul cu privire la eficiența ei. În acest moment, aproximativ şase milioane de persoane au fost vaccinate cu schema complete, iar peste patru milioane au fost imunizați cu doza booster.

 

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro