01 dec. 2021 | 11:10

Ultima oră! Incendiu puternic la un restaurant din Onești. Zeci de persoane, evacuate de urgență

News
Ultima oră! Incendiu puternic la un restaurant din Onești. Zeci de persoane, evacuate de urgență
Mai mulți pompieri au intervenit de urgență

Alertă de incendiu în Onești, acolo unde un restaurant situat la parterul unui bloc a ars în întregime. Mai multe echipaje de pompieri au acționat la fața locului, iar peste 50 de persoane au fost evacuate din cele două scări de bloc afectate. O persoană a suferit arsuri, fiind transportată de urgență la spital.

Incendiul s-a extins la blocul din apropiere

Alrma s-a dat în jurul orei 3:00, în dimineața de 1 Decembrie, pe strada Republicii, din municipiul Onești, acolo unde, la o terasă-grill, a izbucnit un incendiu care s-a extins la acoperișul unui bloc din vecinătatea apropiere. În interiorul restaurantului, focul a ars o mare parte din bunuri, neînregistrându-se pierderi de vieți omenești, având în vedere că nu exista nicio persoană în local.

Inițial, pompierii au acționat la una dintre scările de bloc grav afectate, evacuând 16 adulți și doi copii. Ulterior, salvatorii au evacuat alte 40 de persoane din a doua scară, cât și o persoană rămasă blocată în balcon la etajul trei. O persoană a fost preluată de medici și transportată la spital, suferind arsuri la nivelul corpului.

„S-au mai evacuat 40 de persoane din a doua scară de bloc. S-a procedat la evacuarea unei persoane din balcon de la etajul trei. A mai fost preluată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă o persoană cu arsuri la nivelul corpului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În urma incendiului nu au existat pierderi materiale, însă au ars circa 300 metri pătraţi din restaurant şi terasă, aflate la parterul unui bloc cu patru etaje, şi acoperişul blocului pe circa 500 metri pătraţi.

Bărbat, salvat din ghearele morții în ultima clipă

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Botoșani, a reușit să scape singur dintr-un incendiu izbucnit în apartamentul său, ajungând la spital după ce a inhalat fum și a suferit mai multe arsuri. Din fericire, bărbatul a reușit să scape cu viață, însă casa și bunurile materiale i-au fost distruse de flăcări.

„Când s-a produs evenimentul, proprietarul, în vârstă de 63 ani, dormea. S-a trezit înconjurat de flăcări. A reuşit să iasă din locuinţă şi a cerut ajutor de la un vecin. Acesta a suferit arsuri la nivelul capului, mâinilor şi a inhalat fum, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani au ajuns la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi au constatat că ardeau bunurile din interiorul casei, dar şi acoperişul. În camera unde s-a produs incendiul, tavanul era prăbuşit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Vezi imagini din timpul operațiunii de stingere a incendiului din Onești:

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Înfruntarea titanilor din muzica populară. Valuri de cuvinte grele
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Capital.ro
Război în Orientul Mijlociu | Cabinetul de război israelian s-a reunit pentru a cincea oară de la atacul Iranului. Cele trei scenarii de răspuns militar
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro