Ultima oră. Incendiu de proporții într-un bloc din Câmpina. O femeie a murit, iar alte zeci de persoane au fost evacuate de urgență

Incendiu cu victime într-un bloc din Câmpina Sursă foto ilustrativă: DigiFM

Un incendiu mistuitor a pus stăpânire pe un apartament dintr-un bloc din Câpina, în noaptea de joi spre vineri. În urma tragediei, o femeie a decedat, iar zeci de locatari au fost evacuați din clădire. Din păcate, focul a izbucnit de la un obiect pe care îl acem toți în case.

Cum s-a produs tragedia

Panică și teroare au trăit azi-noapte, în jurul orei 01:44, locatarii unui bloc din Câmpina, situat pe strada Milcov. Un incendiu de proporții a izbucnit într-un apartament de la parter, pe o suprafață de 50 mp. Totul a pornit de la o lumânare pe care proprietara apartamentului, în vârstă de 71 de ani, o avea aprinsă.

Din cauza fumului dens extins pe casa scări, au fost evacuate aproximativ 30 de persoane, potrivit Mediafax.
Din păcate, femeia care locuia în apartamentul în care a pornit incendiul a decedat, medicii fiind nevoiți să constate decesul.

Potrivit adevarul.ro, în urma evenimentului nefericit, primăria municipiului Câmpina le-a oferit locatarilor un adăpost unde să doarmă, însă aceșia au preferat să rămână afară sau în mașini până la stingerea focului.
În cursul zilei de astăzi se vor evalua pagubele, însă nu se știe cine va suporta cheltuielile.

În urma primelor informații, s-a constatat că în afara de apartamentul în care a izbucnit incendiul și casa scării, flăcările nu au mai afectat și alte locuințe.

Incendiu cu morți în Bogata

Un alt incendiu a izbucnit astăzi în Cluj, la o casă din localitatea Bogata, acolo unde pompierii au acționat imediat. În ciuda faptului că focul a fost stins rapid, iar flăcările au izbucnit într-o singură cameră a casei, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat.

„Două autospeciale și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului Turda, au fost alertate în jurul orei 10.40, ca urmare a incendiului care a cuprins locuința din localitatea Bogata, comuna Călărași. Pompierii au găsit într-una din încăperile casei mai multe focare ce ardeau mocnit, precum și corpul bărbatului care prezenta traume incompatibile cu viața, situație în care nu au mai putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, transmite ISU Cluj, potrivit monitorulcluj.ro.

Potrivit primelor informații din ancheta demarată, flăcările ar fi izbucnit din cauza unei defecțiuni la instalația electrică. ISU Cluj atenționează cetățenii cu privire la siguranța instalațiilor electrice prezente în locuințe, recomandând evitarea improvizațiilor în acest sens.

„Reamintim faptul că improvizațiile și exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice este principala categorie de împrejurări determinante ale incendiilor din România, din punct de vedere al frecvenței înregistrate, drept pentru care atragem încă o dată atenția asupra respectării regulilor de exploatare corectă a acestora”, a mai transmis ISU Cluj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI