01 iul. 2021 | 07:57

Ultima oră! Grecia, lovitură dură pentru turiști. Testare obligatorie pentru toate persoanele, indiferent dacă sunt vaccinate anti-Covid-19. Care este singura excepție

Sănătate
Ultima oră! Grecia, lovitură dură pentru turiști. Testare obligatorie pentru toate persoanele, indiferent dacă sunt vaccinate anti-Covid-19. Care este singura excepție
Testare obligatorie la intrarea în Grecia Sursă foto: mediafax

Vești proaste pentru turiștii nerăbdători să-și petreacă vacanța de vară în Grecia. Potrivit ultimelor decizii, orice turist cu vârsta de peste 12 ani care va intra în țară pe cale terestră va fi testat Covid-19. În funcție de rezultatul testului și de statutul de vaccinat sau nevaccinat al fiecărei persoane, autoritățile competente vor impune sau nu restricții de carantină.

Toți turiștii care vin cu mașina vor fi testați

Lovitură dură pentru mii de persoane care și-au planificat o vacanță în Grecia, în această perioadă. În urmă cu puțin timp, purtătoarea de cuvânt a MAE a explicat în ce condiții vor putea să-și îndeplinească turiștii visul unei vacanțe de vară în liniște.

Potrivit Oanei Darie, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, toți cetățenii cu vârsta de peste 12 ani, care vor intra cu mașina în țară, vor fi testați pentru Covid-19. Dacă rezultatul testului va fi pozitiv, persoanele vaccinate vor fi nevoite să rămână în carantină timp de șapte zile, iar cele nevaccinate, zece zile, în locuri stabilite cu acest scop.

„Există un element de noutate pentru cetățenii care urmează să se deplaseze în Grecia – a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de țara de origine.

Asta înseamnă că cetățenii români care vor intra pe cale rutieră în Grecia vor fi testați cu toții, indiferent de țara de origine, iar cei depistați pozitiv vor fi supuși regimului de carantină pentru o perioadă de zece zile, fie la locul de domiciliu, dar în cazul turiștilor vorbim de locații stabilite de autoritățile elene.

Există o categorie specială, pentru cei care au fost imunizați, fie cu vaccin cu doză dublă sau unică și au, totuși, un rezultat pozitiv la această testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de șapte zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR. Și vaccinații vor fi testați. Informațiile le-am primit astăzi de la ambasada României la Atena”, a explicat purtătoarea de cuvânt MAE.

Sfaturi practice pentru a călători în siguranță

Oana Darie a oferit câteva recomandări valoroase, astfel încât, turiștii care aleg să meargă cu mașina să aibă în vedere ce probleme pot întâmpina și, totodată, să le poată evita din timp.

Pentru început, este vorba despre evitarea deplasării în weekend, atunci când se formează cozi imense la vamă, iar timpul de așteptare poate fi extrem de mare. Un alt sfat util este acela de a complete din timp toate documentele necesare pentru a intra în țară, în contextul pandemiei de Covid-19.

“Aș vrea să subliniez câteva recomandări – să încercăm să evităm deplasarea în weekend, dar mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă, pentru că atunci se adună fluxuri de turiști din toată regiunea, să completăm toate documentele din timp, astfel încât să evităm timpii suplimentari.

Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislației din Grecia duce la nepermitarea intrării și o amendă de 500 de euro. Faptul că polițiștii permit să completeze la fața locului e o decizie luată punctual de polițiștii de frontieră.

Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai ușor să mergem în Grecia cu avionul. Turiștii care intră terestru în Grecia vor fi testați, nu contează că sunt vaccinați, testați, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a concluzionat Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro