Ultima oră. Gabriela Firea are dovada fraudei la vot. Edilul Capitalei solicită repetarea alegerilor: „Noaptea ca hoții!”

Ultima oră. Gabriela Firea are dovada fraudei la vot. Edilul Capitalei cere repetarea alegerilor: "Lucrurile nu pot să rămână așa!" Sursă poză: Inquam Photos/Octav Ganea

Răsturnare de situație în cazul alegerilor locale desfășurate duminica trecută. După toate acuzațiile aduse de Gabriela Firea și alți primari de sector, minciunile încep să iasă la lumină. În cursul serii de miercuri au apărut dovezi video care demonstrează că alegerile ar fi putut fi fraudate.

Imaginile șocante înregistrate de camerele de supraveghere

La trei zile după alegeri, Gabriela Firea aduce acuzații extrem de grave rivalilor politici, cerând să se facă dreptate prin organizarea unor noi alegeri. În cursul serii de miercuri, Mihai Gâdea a prezentat în exclusivitate, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena3, imagini surprinse într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripţie a Sectorului 1.

În materialul video se observă cum niște indivizi pătrund în interiorul camerei în care se aflau sacii sigilați cu voturi şi caută de zor, sub supravegherea jandarmilor. Imaginile au fost surprinse în noaptea de luni spre marţi.

Potrivit invitaților lui Mihai Gâdea, printre aceste persoane cu mască pe față se află membri USR-PLUS, ba chiar un consilier al lui Clotilde Armand. După ce scormonesc de zor printre saci, indivizii părăsesc încăperea, sustrăgând unul dintre ei, lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple. În imaginile video se observă, de asemenea, că cineva încearcă să camufleze ceea ce se petrece acolo stingând și aprinzând lumina.

Reacția Gabrielei Firea după urmărirea dovezilor video

Gabriela Firea a izbucnit în miezul nopții, făcând declarații noi cu privire la o posibilă reorganizare a alegerilor. Primarul Capitalei acuză încă o dată fraudarea voturilor, de această dată, ar părea că pe bună dreptate.

„Lucrurile nu pot să rămână așa, trebuie sesizate toate organismele internaționale, ambasadele, instituțiile statului trebuie să reacționeze imediat.

Eu am prezentat și astăzi câteva argumente în sprijinul ideei că alegerile au fost fraudate în București, poate și în alte zone ale țării, pentru că noi azi noapte am verificat procesele verbale din doua sectoare și jumătate, iar pe parcursul zilei celelalte sectoare și să știți că peste tot s-a întâmplat la fel ca în aceste imagini.

Avem procese verbale semnate în alb, care ulterior au fost completate de către președintele secției de votare din partea PNL, propus de PNL, avem mărturii ale unor membri din secțiile de votare care spun că li s-a dictat de către președintele secției de votare recomandat de către PNL sau USR ce cifre să fie trecute în acele procese verbale, care nu corespundeau cu realitatea.

Avem astăzi la AEP sute, dacă nu chiar mii de voturi în bibliorafturi anulate fără motiv care îmi aparțin, toate fiind cu ștampila pe Gabriela Firea, pe primar PSD și pe Consiliu General PSD. De asemenea, avem multe secții de votare în care pe procesul verbal scrie o cifră, de exemplu, în dreptul domnului Nicușor Dan 167 de voturi, iar la AEP pe site, la aceeași secție de vot apar peste 300 de voturi – inexplicabil”, a spus Gabriela Firea, potrivit antena3.

Ce mesaj a transmis edilul Capitalei pe Facebook

Indignată de cele văzute la emisiunea lui Gâdea, Gabriela a transmis un mesaj pentru toți cetățenii, arătând dovada vie că alegerile au fost fraudate.

„Noaptea ca hotii! Imagini socante! Frauda dovedita! Membri USR-Plus cotrobaie in sala cu sacii plini cu voturi. Si chiar iau saci si îi scot din sala. Daca organizam noi alegerile de o asemenea maniera penala, era toata lumea in strada!

Lucrurile nu pot ramane asa! Trebuie informate toate organismele internationale! Alegerile trebuie repetate!!”, a transmis aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI