Ultima oră! Explozie puternică într-un bloc din Buzău. Mai mulți locatari evacuați și două victime cu arsuri, printre care și un copil

Ultima oră! Explozie puternică într-un bloc din Buzău. Mai mulți locatari evacuați și două victime cu arsuri, printre care și un copil
Femeie scoasă pe brațe după o explozie Sursă foto ilustrativă: ISU București

Incendiile se țin lanț în această perioadă, iar pompierii încep să nu mai facă față. După incendiul petrecut ieri la Pitești, acolo unde o bătrânică și-a pierdut viața intoxicată cu monoxid de carbon, o altă explozie a avut loc, astăzi, în Buzău, într-un apartament situat într-un imobil, la etajul patru. În urma evenimentului nefericit, echipajele de stingere au intervenit de urgență pentru a salva victimele. Un copil de 8 ani se află printre victimele afectate de explozie.

Două persoane, preluate cu arsuri și răni

În paralel cu situația dramatică de la ATI, continuă să aibă loc incidente casnice sau, pur și simplu, evenimente nefericite care afectează zeci de persoane. O situație similară a avut loc într-un bloc din Buzău, la un apartament de la etajul patru, acolo unde s-a produs o explozie puternică, din fericire, neurmată de un incendiu. La fața locului au intervenit mai multe autospeciale de stingere și Ambulanțe, fiind evacuați 15 locatari din apartamentele apropiate. O copilă de 8 ani și o femeie de 65 de ani au fost preluate de medici cu arsuri și răni, însă stabile. Momentan nu se cunosc cauzele producerii exploziei.

„Intervin două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o ambulanţă. Posibil o victimă care necesită îngrijiri medicale”, a transmis ISU Buzău.

Un alt eveniment care se putea finaliza tragic a avut loc în această dimineață la Oarda de Sus, acolo unde un garaj a ars integral. La fața locului a intervenit de urgență Detașamentul de Pompieri Alba-Iulia cu trei autospeciale de stingere, incendiul manifestându-se la acel moment cu ardere generalizată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, arzând o suprafață de 100 de metri pătrați și un automobil care se afla în interiorul garajului.

Persoană moartă în incendiu la Brașov

În urmă cu o săptămână, o persoană a fost găsită moartă într-o garsonieră din Brașov, după ce locuința în care se afla a ars integral. La sosirea pompierilor, incendiul semanifesta cu degajare mare de fum. După stingerea flăcărilor, femeia a fost găsită carbonizată.

La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD. Înainte de sosirea echipajelor de pompieri, peste 30 de persoane s-au autoevacuat, una suferind, de asemenea și o intoxicație cu fum.

În cursul zilei de ieri, un alt incendiu a izbucnit într-un bloc din Pitești, acolo unde o bătrână de 79 de ani, care locuia singură, a sfârșit în chinuri, după ce a ars de vie. Potrivit ultimelor informații, focul ar fi izbucnit de la o candelă aprinsă, căzută pe niște materiale explozibile.

În momentul în care fumul a început să se simtă puternic, zeci de locatari s-au autoevacuat, solicitând intervenția rapidă a pompierilor. Din păcate, la sosirea acestora, femeia se afla în stop cardiorespirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI