Ultima oră! Alexandru Arșinel a refuzat internarea în spital, în ciuda recomandărilor medicilor. În ce stare se află actorul

Ultima oră! Alexandru Arșinel a refuzat internarea în spital, în ciuda recomandărilor medicilor. În ce stare se află actorul
Maestrul Alexandru Arșinel

Marele actor Alexandru Arșinel a trăit momente grele după conflictul avut cu Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei. În urma unei decizii fulgerătoare, edilul nu i-a mai prelungit contractul pentru funcția de consilier artistic în cadrul Teatrului de Revistă Constantin Tănase, lucru care l-a supărat și l-a jignit extrem de tare pe actor, având în vedere cei 60 de ani pe care i-a petrecut pe scena teatrului românesc. Din cauza tensiunilor accumulate, Alexandru Arșinel a avut nevoie de intervenția medicilor la domiciliu, care au decis să-l transporte urgent la spital.

Ce le-a spus Alexandru Arșinel medicilor

UPDATE: În cursul dimineții de miercuri, Alexandru Arșinel a refuzat internarea în spital, urmând să plece acasă împreună cu fiul său, potrivit unor surse. Deși rezultatele analizelor efectuate nu au fost foarte bune, iar medicii au insistat ca acesta să rămână internat, actorul nu a dorit acest lucru, preferând să-și monitorizeze starea de sănătate de la dimiciliu, potrivit surse Antena3.

Alexandru Arșinel a ajuns, marți seară, la Spitalul Universitar după ce însuși actorul a apelat la 112 pentru a anunța că nu se simte bine. Medicii ajunși la domiciliu, au decis că maestrul are nevoie de îngrijiri medicale și investigații în spital, așa că l-au transportat la Spitalul Universitar, acolo unde a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe. Ulterior, acestuia i s-a recoltat un set de analize pentru a verifica starea sa de sănătate. Mai mult, Alexandru Arșinel i-ar fi spus medicului că a avut un puseu de tensiune din cauza supărărilor, lucru care i-ar fi declanșat starea de rău.

Potrivit protocolului spitalelor din această perioadă, actorului i s-au prelevat probe și pentru efectuarea unui test Covid-19, așa că se așteaptă rezultatele. Medicii de la UPU au dezvăluit faptul că actorul este încă confuz, dar starea sa este stabilă, spre deosebire de cum se prezenta atunci când a sosit la spital, a dezvăluit Sabrina Preda, reporter Antena3.

Vă reamintim că în această perioadă, Alexandru Arșinel a avut parte de mai multe momente de supărare, după ce Nicușor Dan nu a mai dorit să-i prelungească contractul la Teatru Constantin Tănase, lăsându-l doar colaborator. Din acest motiv, actorul a recunoscut că această situație îl afectează foarte tare, mai ales că Nicușor Dan face acest lucru și cu alți actori, inhibându-i.

Gabriela Firea, foc și pară pe Nicușor Dan

În urma plângerilor apărute în presă cu privire la gestul umilitor făcut de Nicușor Dan, fostul edil al Capitalei a transmis un mesaj prin care se arată revoltat de modul în care un actor de anvergura maestrului Arșinel poate fi tratat și umilit.

„Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani. Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege.

Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă”, a transmis Gabriela Firea pe rețeaua socială Facebook.

În urma mesajului publicat de fostul primar, mulți români au aprobat cele scrise de acesta, transmițându-i urări de bine și de apreciere actorului îndrăgit de toți românii. La rândul său, Nicușor Dan a revenit cu un răspus vizavi de acuzațiile făcute la adresa sa, menționând că Alexandru Arșinel a rămas colaborator al teatrului.