Ultima oră. Ce se întâmplă în aceste momente cu pasagera infectată cu Covid-19 care a leșinat în cursa Tarom București-Madrid

Femeie leșinată într-o aeronavă a companiei Tarom

Momente de groază au avut loc în cursul zilei de joi, după ce o pasageră a unei aeronave cu destinația Madrid a leșinat. Zborul Tarom București-Madrid a fost amânat, fiind nevoie de o aterizare de urgență pe cel mai apropiat aeroport, acesta fiind cel din Timișoara. În urma primelor teste efectuate s-a constat că victima este infectată cu noul coronavirus.

Cum a avut loc tragedia

Membrii echipajului Tarom au trăit ieri momente de coșmar, după ce o pasageră în vârstă de 64 de ani a acuzat dureri mari de abdomen și torace, iar ulterior și-a pierdut conștiința.

Aeronava cu 183 de pasageri la bord, un Boeing 737-700, a decolat spre Madrid în jurul orei 08:40, iar după o oră s-a petrecut nefericitul eveniment. Aflându-se pe lângă Belgrad, piloții zborului RO 415 au decis să se întoarcă în România, pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

După aterizare, femeia a fost preluată de medicii de la Ambulanță, care au descoperit că femeia avea diabet și intrase în comă. Imediat i s-a efectuat un test rapid de Covid-19, rezultatul fiind pozitiv.

„Colegii i-au făcut un test rapid care a ieşit COVID-19 pozitiv şi a fost transportată la Spitalul Municipal Timişoara, pentru îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Timiş, Florin Crişan.

Luând în calcul primele rezultate pozitive la testul Covid-19, medicii au decis transportarea femeii în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, unde i s-a efectat și un test PRC pentru confirmare. Rezultatul a fost și de această data pozitiv, ceea ce clarifică situația medicală a femeii.

„Va fi demarată ancheta epidemiologică. În cazul în care sunt depistați contacți direcți se va proceda în consecință, mergând până la emiterea în caz de nevoie a unei alerte internaționale ce va fi transmisă autorităților competente din țările implicate”, a explicat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiș.

Ce s-a întâmplat cu restul pasagerilor prezenți în avion

Potrivit reprezentanților companiei Tarom, toți pasagerii au purtat măști pe parcusul călătoriei, astfel că șansele de infectare cu Covid-19 sunt extrem de mici.

Pentru a exclude orice risc, toți pasagerii au fost evacuați din aeronavă în aeroportul din Timișoara pentru dezinfectare. Ulterior, zborul a fost reluat cu același avion, ajungând cu o întârziere de trei ore în Madrid, destinația inițială a zborului.

Compania Tarom a dezvăluit că femeia prezentase la îmbarcare un test Covid-19 negativ, obligatoriu pentru a putea călători. Acesta fusese efectuat cu doua zile înainte. Înainte de incident, femeia participase la o înmormântare în Brașov, de unde probabil a contactat noul coronavirus

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI