Ultima oră! Ce a făcut polițistul din București după ce a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni. Martorii au spus tot VIDEO

Ultima oră! Ce a făcut polițistul din București după ce a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni. Martorii au spus tot VIDEO
Polițistul vinovat, în timp ce verifică cu piciorul dacă fetița este în viață Sursă foto: Observatornews

O tragedie fără margini a avut loc, ieri după-amiază, în București, acolo unde o mașină de Poliție a lovit din plin două fetițe de 11 ani, respectiv 13 ani. În urma impactului devastator, una dintre fetițe a fost aruncată 30 de metri, în timp ce a doua a fost lovită puternic, impact ce i-a produs mai multe fracturi. La fața locului s-au prezentat patru echipaje medicale.

Pe cine a chemat polițistul vinovat după accident

Martorii tragediei au declarat că polițistul vinovat se deplasa cu viteză, neavând semnalele acustice și luminoase aprinse. Imediat după accident, tânărul polițist și-a sunat prima oară colegii, în loc să sune la Salvare.

„Aveau viteză foarte mare, pentru că fetele au fost aruncate de pe trecerea de pietoni (…) Ei nu au chemat salvarea, salvările au fost chemate de populație. Ei au chemat strict poliția, au venit mașinile. L-au luat și l-au ascuns pe șofer, fără să-l testeze.
Pe fata care era aici, care a decedat, au mutat-o, că era cu fața în sus, au mutat-o într-o parte, și cea de acolo, nici nu i-a interesat”, a declarat o martoră a tragediei din zona Laminorului.

Un alt martor a susținut că șoferul vinovat a fost schimbat de haine imediat ce au sosit colegii săi pentru a evita un scandal monstru între polițiști și oamenii revoltați. Acesta a explicat, de asemenea, că mașina circula cu viteză fără să aibă în funcțiune semnalele luminoase.

„Eram aici când l-au luat pe şoferul din maşină şi l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine. Ceea ce nu mi se pare normal. Până la urmă trebuia testat, ca orice cetăţean care face un accident”, a explicat o femeie, care a mai povestit că vinovatul a întors fata pe o parte pentru a nu se îneca cu sânge.

„Girofarurile nu au mers decât luminos”

În continuare, martora a dat asigurări cu privire la faptul că nu au existat semnale sonore de avertizare, fetele fiind luate din plin fără a avea șansa de a se feri.

„Gândiţi-vă ce viteză a putut să aibe. Nu a existat nicio misiune. Asta nu pot să spună. Că e un Dumnezeu sus. Nu, girofarurile nu au mers decât luminos, nu sonor. Să nu susţină că au fost în misiune, că au fost destui martori”, a adăugat femeia.

Pentru a clarifica situația, Poliția Capitalei a transmis informații legate de primul telefon primit în legătură cu accidentul produs. Oamenii legii au transmis că cel care a apelat numărul de urgență a fost chiar șoferul vinovat de accident.

„Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a transmis Poliția Capitalei.

De asemenea, martorii prezenți după accident l-au acuzat pe polițițistul care a ucis fetița că nu a binevoit să-o controleze pulsul, ci a verificat-o dacă trăiește lovindu-I piciorul cu piciorul lui. Ulterior, micuța a fost întoarsă de el pe o parte pentru a evita să se înece cu sânge.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI