Ultima oră! Cadru medical, invitat la slujba Sfintei Liturghii în fața credincioșilor. Ce le-a transmis acesta referitor la vaccinare

Ultima oră! Cadru medical, invitat la slujba Sfintei Liturghii în fața credincioșilor. Ce le-a transmis acesta referitor la vaccinare
Medic de la Balș, discurs despre vaccinare în fața oamenilor Foto: libertatea.ro

România se confruntă cu o situație extrem de grea, iar medicii nu știu la ce metode să mai recurgă pentru a le explica cetățenilor cât de importantă este vaccinarea în lupta cu acest virus nemilos. În ultima perioadă, tot mai mulți preoți își îndeamnă enoriașii să se imunizeze pentru a putea învinge împreună acest val extrem de agresiv. Un preot de la Biserica „Sfântul Andrei” din Capitală a apelat la o metodă extrem de eficientă, astfel că l-a chemat la slujbă pe medicul care l-a vindecat de Covid-19.

Șef de secție de la Institutul Matei Balș, prezent la Sfânta Liturghie

Preotul paroh al Bisericii “Sfântul Andrei”, a trecut prin boală și s-a vaccinat cu toate cele trei doze de vaccin anti-Covid-19. Deși nu a avut o formă severă, Simion Bondar a recunoscut că suferă de anumite probleme de sănătate, motiv pentru care s-a temut pentru viața lui.

Înainte ca medicul Victoria Aramă, șef de secție de la Institutul Matei Balș, să vorbească despre beneficiile vaccinării în fața credincioșior, părintele a ținut să menționeze câteva aspecte trăite în timpul infectării cu Covid-19.

„Eu am avut o formă relativ ușoară, cu febră, dureri musculare și tuse, dar doamna doctor tot m-a ținut atent sub observație. Eu, din păcate, sufăr de o boală care îmi afectează imunitatea și asta recunosc că m-a îngrijorat. Am fost internat de doamna doctor 18 zile, timp în care mi-a vorbit despre importanța măsurilor de protecție, inclusiv despre vaccine”, și-a început acesta mesajul.

“Doctorii sunt trimiși de la Dumnezeu ca să facă bine”

Preotul i-a îndemnat pe enoriași să se încreadă în medici, așa cum Dumnezeu ne-a sfătuit în Biblie, deoarece El lucrează prin intermediul cadrelor medicale pentru a-i face bine pe oameni.

“Dumneaei m-a ajutat să mă decid să mă vaccinez după ce am făcut boala. Doamna doctor şi soţul ei sunt creștini și cred că munca lor stă tot sub puterea Cerului lui Dumnezeu. Doctorii sunt trimiși de la Dumnezeu să facă bine. El ne spune prin Sfânta Scriptură că trebuie să-i cinstim pe medici, pentru că ei au grijă de noi prin mâna lui.

Așa că credincioșii trebuie să se roage lui Dumnezeu, dar să asculte și de medici, pentru că Dumnezeu lucrează prin ei„, a declarat părintele pentru Libertatea.

În încheiere, preotul i-a sfătuit pe oameni să se vaccineze, deoarece acest vaccin este rezultatul științei și ajută la salvarea oamenilor.

„Uitați-vă ce se întâmplă pe lângă noi: sute de morți în fiecare zi. Dar noi putem să cruțăm celelalte vieți prin vaccin. Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu„, a concluzionat părintele.

Astfel, medicul de la Balș le-a explicat oamenilor beneficiile vaccinării și a răspuns la întrebările puse de credincioși. Alături de aceasta s-a aflat și soțul său, Sorin ștefan Aramă, medic și profesor la Universitatea de Medicină Carol Davila din Capitală.

Pe lângă informațiile generale, medicul a abordat și vaccinarea la gravide, confirmând informațiile transmise de prioducător.

„Legat de vaccinarea în sarcină, producătorul vaccinului scrie că nu îl recomandă la gravide pentru că nu sunt suficiente date. Pe de altă parte, s-a văzut și se știe că gravida face forme severe de COVID, dacă se infectează și sunt țări în care se vaccinează gravidele și s-a văzut că vaccinul nu a avut niciun fel de efect negativ asupra lor”, a spus doctorița.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI