COVID-19 atacă o nouă categorie de vârstă. Bebeluș de cinci săptămâni, testat pozitiv cu noul coronavirus. Ce spun medicii

Ultima oră. Bebeluș de cinci săptămâni, infectat cu COVID-19. Tatăl său este un cunoscut om politic Foto ilustrativă: https://mainichi.jp

Noul coronavirus lovește puternic toate categoriile de vârstă. Din păcate, tot mai multe cazuri de îmbolnăviri apar zilnic în categoria de vârstă 0-9 ani. Recent, a fost anunțat cazul unui bebeluș de doar cinci săptămâni, infectat cu COVID-19. Tatăl său, politician de profesie, este de asemenea infectat.

Bebelușii, noi victime ale virusului ucigaș

Familia bebelușului este din Maramureș, dar pentru moment, micuțul a fost transferat la Cluj, pentru a beneficia de toate condițiile medicale pentru a fi în siguranță.

Un alt caz similar este al unui bebeluș de șapte săptămâni, internat la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara. Bebelușul nu se află într-o stare de sănătate foarte bună, motiv pentru care, medicii au decis să-i efectueze un control pulmonar. Deși micuțul a fost internat în spital în urmă cu câteva zile, starea acestuia s-a deteriorat, astfel că a fost supus unui control amănunțit.

“Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, pneumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2. (…)

Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, a spus doctorul Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Secție Radiologie și Imagistică Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, potrivit tion.ro

Reprezentanții spitalului au menționat că bebelușul este cel mai mic pacient pe care Spitalul “Victor Babeș” l-a avut internat până acum. Alți doi copilași internați aici suferă de aceeași afecțiune.

Urmărește imaginile video cu bebelușul de șapte săptămâni:

Investigație imagistică în premieră la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș TimișoaraSpecialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de 7 săptămâni. Acesta a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus și a fost internat în unitatea sanitară în urmă cu câteva zile. Întrucât exista pericolul unor complicații majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigației a fost folosit un ecograf portabil.“Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2.”, spune asis. univ. dr Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Secție Radiologie și Imagistică Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.Spitalul Victor Babeș deține trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de inaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie si Boli Infecțioase.“Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă.”, spune asis. univ. dr Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef secție Radiologie și Imagistică Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.Sugarul în vârstă de 7 săptămâni este cel mai mic pacient cu infecție SARS COV 2 investigat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internați doi copii.

Publicată de Spitalul Victor Babes Timisoara pe Luni, 12 octombrie 2020

Copil de trei ani, internat cu sindrom inflamator multisistem

În urmă cu o zi, spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală anunța cel de-al treilea caz de sindrom inflamator multisitem la copii, ca reacție după infecția cu COVID-19. Din fericire, starea sa este stabilă, însă este internat la Terapie Intensivă.

„A venit în garda de sâmbătă prin transfer de la spitalul din Brașov, diagnostic de prezumție: meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncții: respiratorie, cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunțat, modificări hematologice importante.

A fost admis în Terapie Intensivă unde medicii noștri l-au diagnosticat cu PIMS. Acum este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil și merge spre bine”, a spus Diana Ionescu, potrivit Digi 24.

Aceasta a mai adăugat și faptul că micuțul a fost infectat cu COVID-19 pe data de 30 septembrie, având două teste pozitive. Ulterior, testele au ieșit negative, însă micuțul a dezvoltat sindromul inflamator, ca reacție adversă la noul coronavirus.

„Are un test pozitiv, la noi testele sunt negative, dar are IGG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală: Este o reacție inflamatorie multisistemică ce apare la 2-3 săptămâni după infecția cu Covid”, a concluzionat aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI