Ultima oră. Bebeluș de cinci luni, mort după ce s-a infectat cu COVID-19. Ce spun medicii

Bebeluș mort după ce s-a infectat cu COVID-19

Final tragic pentru o fetiță de cinci luni și jumătate din Târgu Mureș. Micuța a fost un copil nedorit, încă de la naștere, fiind părăsită de mama sa într-un centru de plasament. De atunci, bebelușul a trecut prin multe încercări, iar de curând, trupul firav nu a mai rezistat.

Copilașul s-a infectat cu COVID-19

Fetița a fost născută în luna iulie cu probleme neurologice. La scurt timp după externare, mama copilei s-a prezentat cu aceasta la spital într-o stare greu de imaginat. Micuța era subnutrită, neîngrijită, iar între timp îi apăruseră și alte probleme de sănătate. Deși i s-a recomandat să se interneze cu bebelușul într-un centru de ocrotire, femeia a refuzat și și-a lăsat puiul singur în spital. Din acel moment, asistentele au fost singurele persoane care au îngrijit-o și au iubit-o pe copilă.

După trei luni de spitalizare în Spitalul Județean din Târgu Mureș, bebelușul a fost diagnosticat cu noul coronavirus, diagnostic ce i-a fost fatal.

În ciuda tuturor eforturilor de a o salva, micuța nu a mai rezistat și acestei lovituri. Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a oferit câteva informații despre decesul bebelușului, dar și despre cormobiditățile pe care acestea le avea.

”A decedat o fetiţă de 5 luni şi jumătate cu diagnostic de infecţie cu Sars-Cov-2 pozitivă, bronhopneumonie bilaterală ca şi comorbidități avea în retard neurospihomotor sever şi o malnutriţie severă. Acestă fetiţa era internată pe secţia de pediatrie din 2 septmebrie era şi în abandon social. A fost confirmată pozitiv și internată la ATI copii”, a declarat acesta, potrivit stirileprotv.ro.

Mama fetiței este minoră

Potrivit autorităților, tânăra care i-a dat viață bebelușului este minoră și locuiește împreună cu mama și bunica sa. Aceasta a fost rugată în repetate rânduri să accepte diferite forme de ajutor de de la stat și să aibă grijă de copilul său, însă a refuzat.

“Am făcut o evaluare a locuinţei minorei, locuia împreună cu mama ei și cu bunica. I-am propus instituirea măsurii de protecţie care constă în plasarea minorului la un servicul profesionist ori la centru maternal, dar bunica a refuzat.

Începând din 2 septembrie, din păcate fata a fost internată la spital cu malnutriţie foarte severă, până la momentul decesului a fost spitalizată”, a declarat purtătorul de cuvânt DGASP Mureș.

Potrivit declarațiilor medicilor, imunitatea micuței era extrem de slăbită, iar infecția cu COVID-19 i-a răpit orice șansă la viață. Potrivit anchetei demarate de Poliție, micuța trebuia să ajungă la o familie de asistenți maternali, care trebuia să o îngrijească și să-i ofere un cămin. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar deznodământul a fost unul extrem de trist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI