20 mai 2020 | 07:44

Ultima oră! A murit ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, după ce a fost infectat cu COVID-19. Unde dorea să fie înmormântat

Știri generale
Ultima oră! A murit ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, după ce a fost infectat cu COVID-19. Unde dorea să fie înmormântat
Ultima oră! A murit ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Sfințenia Sa a fost diagnsticată cu COVID-19 în urmă cu o lună

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit în această noapte, după o lună de când a fost diagnosticat prima oară cu noul coronavirus. Sfinția Sa a plecat dintre noi în această noapte la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, acolo unde era internat de pe 20 aprilie, după ce a fost infectat cu COVID-19. În toată această perioadă, starea de sănătate a ÎPS Pimen a fost extrem de gravă, iar medicii au depus toate eforturile pentru a-l vindeca.

Cum a evoluat starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen

Vestea că ÎPS Pimen a plecat la Ceruri a îndurerat și a adus multă suferință credincioșilor din Bucovina și din toată țara. Acesta a fost adus de urgență la București, pe data de 20 aprilie, cu un elicopter MI 8, aături de un alt pacient aflat în stare gravă, care ulterior a decedat.

Transportul celor doi pacienți a fost asigurat de către doi medici și doi asistenți din cadrul SMURD, iar în tot acest timp, starea ÎPS a fost stabilă, însă a necesitat o mască de oxigen pentru a respira.

La acel moment, Diana Cimpoeşu, coordonatoarea SMURD pe regiunea Moldovei a catalogat acest zbor ca fiind unul special: „A fost o misiune deosebită, o misiune de noapte, făcută cu elicopterul MI 8, ceea ce este un eveniment deosebit. Un eveniment care s-a întâmplat în contextul numeroşilor pacienţi foarte gravi aflaţi în Spitalul Judeţean Suceava şi pe care trebuia să îi sprijinim, aşa cum, de fapt, îi sprijinim în fiecare zi”, a declarat aceasta.

Pe 1 mai, ÎPS Pimen a fost intubat din cauza complicațiilor pulmonare survenite în urma infectării cu COVID-19. În toată această perioadă, starea Arhiepiscopului a fost instabilă, medicii fiind rezervați în privința speranțelor sale de viață.

ÎPS Pimen a primit mai multe scheme de tratament

În încercarea de a-l salva, cadrele medicale l-au tratat cu diferite scheme de tratament, dintre cele mai noi, inclusiv cu Remdesivirul, un medicament care a dat rezultate bune pentru pacienții din SUA. De asemenea, ÎPS a primit mai multe doze de plasmă imunizată, prelevată de la pacienții care s-au vindecat de COVID-19.

În ciuda faptului că starea Arhiepiscopului Sucevei și al Rădăuților părea că se îmbunătățește, trupul slăbit nu a mai rezistat. Vestea tristă a fost anunțată prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook de Trinitas TV, televiziunea oficială a Patriarhiei Române: “Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”.

Potrivit monitorulsv.ro, ÎPS Pimen îşi dorea să fie înmormântat în Bucovina, pentru că aici, spunea Sfinția Sa, că a trăit cei mai frumoşi ani din viaţă.

Vezi imagini video din timpul transferului ÎPS Pimen cu elicopterul:

Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
FOTO După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Vacanță la Mamaia, dar cu prețuri de Dubai. Cât costă cazările în minivacanța de 1 Mai
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
UNGURII detonează Europa. Pregătiţi-vă pentru ce e mai rău: Asta-i realitatea
Capital.ro
Categoria de români care ar putea primi fonduri europene în valoare de 400.000 de euro: ”Până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai”
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
RUSIA vine PESTE ROMÂNIA! SUA a primit INFORMAȚIILE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro