Uită de oțet! Grădinarii au un nou aliat împotriva buruienilor din curte. Produsul ieftin oferă rezultate imediate

de: Andrei Simion
11 08. 2024

Dacă ai mai lucrat în grădină, știi că banalul oțet a fost și este un ajutor de seamă împotriva buruienilor. Numai că, experții au testat și descoperit un nou aliat împotriva buruienilor din curte, fiind vorba de produsul ieftin care oferă rezultate imediate. așa că, uită de oțet și află care este acest nou aliat împotriva buruienilor.

Uită de oțet și folosește un produs ieftin împotriva buruienilor

Odată cu începerea verii, buruienile au primit condițiile perfecte pentru a prospera. Dacă ai observat că invadatorii au pus stăpânire pe grădină și au devenit aparent indestructibili, probabil că ai încercat deja să le stropești cu ierbicide scumpe și cu alternative naturale precum oțetul alb, care are cel puțin alte 7 utilizări secrete.

De fapt, oțetul alb a fost mult timp aclamat pentru aproape orice problemă casnică, și că te scapă definitiv de buruieni. Nu numai că poate distruge buruienile, dar poate curăța robinetele, poate detartra și poate face ferestrele să strălucească.

Cu toate acestea, dacă lichidul puternic nu este pe măsura grădinii infestate cu buruieni, există o alternativă mia ieftină să scapi rapid de buruieni. Câțiva pasionați de grădinărit, au descoperit din greșeală faptul că pudra de spălat aleile din curte, nu numai că va curăța murdăria, dar poate fi și un puternic erbicid.

Grădinarii au un nou aliat împotriva buruienilor din curte

Cei care au testat acest nou aliat împotriva buruienilor din curte, spun că praful de spălat a fost mai bun când a venit vorba de eradicarea buruienilor. Conform acestora, pulberile de spălat rufe sunt uimitoare pe buruienile de pietriș.

Potrivit experților, pudra de spălat oferă o opțiune mai blândă care nu ar trebui să afecteze suprafața terasei, dar va ucide eficient buruienile, astfel că a devenit trucul grădinarilor de top.

Pentru a încerca acest truc, pur și simplu presărați praf de spălat direct pe buruieni și apoi turnați apă clocotită. Odată ce buruienile au început să se ofilească și să se rumenească, puteți să le măturați sau să le smulgeți din pământ.

Nu irosiți alte soluții sau oțetul pe buruieni, deoarece poți cumpăra o pudră de rufe bio ieftină de la cel mai apropiat supermarket pentru mai puțin de 20 de lei. De exemplu, se găsesc și sub forma de cutie de 2 kg de detergent, și care poate ajujnge la doar 25 de lei.

Poți folosi sare gemă pe sol, așa că uită de oțet

Doar câțiva stropi de sare gemă pe sol în jurul buruienilor dăunătoare ar trebui să fie suficienți, experții în grădinărit susținând că este aproape incredibil ce efect poate avea.

Potrivit acestora, sarea gemă tinde să ofere rezultate pe termen lung. Prin urmare, este sugerată pentru locurile în care nu este planificată plantarea de flori și culturi.

Sarea se va infiltra treptat în solul în care a fost presărată, împiedicând buruienile să crească acolo pentru o perioadă de timp. În timp ce acest lucru sună absolut perfect, asigurați-vă că presărați sarea în mod conservator.