Uită de bicarbonat! Leguma care îți lasă covorul ca nou în doar câteva minute, scoate imediat petele și mirosul urât

de: Mariana Olteanu
12 06. 2023

Vara, foarte multe gospodine obișnuiesc să facă curățenie generală. Asta implică de foarte multe ori și curățarea covoarelor. Aici, foarte multă lume întâmpină dificultăți. Din fericire există un truc magic, care-ți va lăsa covorul curat. Mai mult, procesul nu va părea unul lung și greu, ci din contră. Află de ce ai nevoie pentru a prepara soluția minune.

Cum scoți petele de pe covor?

Menținerea covoarelor curate poate fi o provocare pentru foarte multe persoane. Însă, există anumite trucuri care vor face din curățarea covorului o sarcină ușoară. Pentru preparea unei soluții minune care va ajuta, ai nevoie de doar câteva ingrediente pe care toată lumea le are în casă. Printre ele se numără amoniacul dar și castraveții.

Primul pas constă în aspirarea covoarelor. După ce vă asigurați că acestea sunt aspirate corect, puteți să pregăti într-un bol amestecul. Pentru acestea, veți avea nevoie de o cană de amoniac care va fi combinată cu sucul unui castravete proaspăt. Puneți acest amestec pe o dischetă, după care, frecați covorul cu mișcări circulare, acordând o atenție deosebită zonelor cele mai murdare.

Pentru rezultate rapide, e important să lăsați soluția să acționeze timp de cinci minute. În acest timp, amestecul va pătrunde în fibre și va elimina murdăria. După ce soluția este lăsată să acționeze, puteți curăța excesul cu o cârpă umedă. După ce procesul de curățare ia sfârșit, este important să lăsați covorul la uscat. Dacă petele nu se îndepărtează în urma acestu proces, ar trebui să cereți ajutorul unor firme specializate.

Asigură-te că încăperile sunt bine aerisite

Dacă încăperile în care se află covoarele pe care le-ai curățat nu sunt bine aerisite, riscul ca umiditatea care se acumulează în aer să fie ridicată este mare. Acest lucru poate favoriza formarea de mucegai și de ciuperci la nivelul covorului. Dincolo de faptul că munca ta ar fi în zadar, îți poți expune organismul și la diverse probleme de sănătate.

Pentru a evita acumularea de acarieni și praf pe suprafața acestuia, este indicat să folosești amestecul pe bază de amoniac și zeamă de castravete la curățarea covoarelor cel puțin o dată pe săptămână. Nu uita că fibrele din care a fost produs covorul captează murdăria rapid.

Însă, înainte de a apela la aceste trucuri este indicat să verifici eticheta covorului. Acolo, sunt trecute toate instrucțiunile de spălare și curățare.  Este important să ține cont de acestea.